начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Nasledstvo na aprt.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Nasledstvo na aprt.

Мнениеот stefko57 » 02 Апр 2005, 10:43

Moje li da mi kajete, spored deistvuva6tiq zakan v momenta na kogo se polaga nasledqvana 4ast ot apartament. Imam predvid naslqdqvanata 4ast se deli na vsi4ki naslednitci ili ustava samo na Maika.
Apartamenta se vodi na Tatko i na men. Tatko po4ina i sega negovata 4ast se polaga na ( Men, Brat mi i Maika} li ili samo na Maika.
Nqmam nikakvi problemi s podqlbata samo ne znaq na kogo se polaga po zakon.
Blagadarq predvaritelno.
stefko57

Re: Nasledstvo na aprt.

Мнениеот Гери » 02 Апр 2005, 11:55

Ако апартамента е придобит по време на брака, въпреки че е само на името на баща ви от неговата част майка ви получава 1/2, а другата 1/2 се дели между вас, майка ви и брат ви.
Ако апартамента е придобит преди брака, частта на баща ви се поделя между вас, майка ви и брат ви, без майка ви да получава първо 1/2 от него и вие да наследявате тримата по равни дялове от другата 1/2.
Тези наследствените винаги ги рисувам, че с обясненията е сложно...
Гери

Мнениеот галина » 03 Апр 2005, 10:55

Вие си имате 1/2 ид.част, а другата 1/2/тази на баща Ви / се дели между Вас,майка Ви и брат Ви.
галина

Мнениеот stefko57 » 09 Апр 2005, 23:21

Blagodarq mnogo .
A bihte li mi kazali 4len nomer koi naredba nomer koi i t.n. ?галина написа:
stefko57

Мнениеот Галина » 10 Апр 2005, 12:42

Визирано е в закона за наследството!
Галина

Мнениеот stefko57 » 10 Апр 2005, 14:41

O6te edin vapros : A jena mi imali nqkakav dql ot tova nasledstvo (apartamenta} ?
stefko57

Мнениеот Галина » 10 Апр 2005, 18:52

Не няма,тъй като придобитото по наследство и дарение НЕ Е СЪПРУЖЕСКА ИМУЩЕСТВЕНА ОБЩНОСТ ! Надявам се,че сме ви помогнали!
Галина

Мнениеот stefko57 » 10 Апр 2005, 19:41

Blagodarq mnogo.
Pomognahte mi mnogo za6toto az sum v South Africa . Napusnah BG predi 8g i sega ne znaeh gogo da popitam za6toto predpolagam zakonite sa se promenili.
Az sum ot ST Zagora i vaprosniq ap. sa6to.
O6te vednaj BLAGODARQ i ako az moga da pomogna s ne6to pi6ete mi : stefko57@yahoo.co.uk
stefko57@abv.bg

S uvajenie Stefko
stefko57

Мнениеот Галина » 10 Апр 2005, 20:39

Какво точно ви интересува или какви са вашите опасения? На драго сърце ще ви помогна.Ако нещо друго ви интересува и мога да ви помогна-пишете ми!
Галина

Мнениеот harmaiani » 20 Апр 2005, 12:45

Това е правилното решение. Вие притежавате 2/3 от апартамента, а майка Ви и брат Ви - по 1/6
harmaiani

podoben vapros

Мнениеот nqkoi si » 13 Фев 2006, 22:24

nasleden aparatament ot dqdo mi baba mi skoro pochina
rodnini - az , brat mi , bashta mi sesra mu
posdrestveni rodenini - nqkakvi rodni na baba mi bratovchedi neshto tokova te imat li nqkak dql ot aparatamenta na natorialnia akt e zapisan samo na Dqdo mi imeto ?
blagodaria predvaritelno
nqkoi si

Мнениеот Гост » 14 Фев 2006, 10:25

Апартаментът се дели на три равни части между Вас, сестра Ви и майка Ви.
Гост

Мнениеот E-79 » 14 Фев 2006, 15:25

По казуса на Стефко: тъй като нотариалният акт е на името на Вас и баща Ви, Вие сте собственик на 1/2 ид.ч. от имота.Другата 1/2, която е била на баща Ви се наследява от Вас,брат Ви и майка Ви като всеки получава равен дял т.е. по 1/6. Изводът от всичките сметки е, че Вие притежавате 2/3 ид.ч. от имота, а майка Ви и брат Ви по 1/6.
По казусът за наследствения апартамент от дядото: щом съпругата е починала, наследници са децата(баща Ви и сестра му).Всеки получава по 1/2 ид.ч.
E-79

Мнениеот nqkoi si ot shakita » 14 Фев 2006, 19:00

blagodarim mnogo ! spextixte mi 20 leva sigorno ;P
nqkoi si ot shakita

Назад към Семейни казуси