начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

необходими документи за деца при излизане зад граница

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

необходими документи за деца при излизане зад граница

Мнениеот gitsa » 15 Мар 2006, 16:20

ЗДРАВЕЙТЕ! РАЗВЕДЕНА СЪМ С ДЕТЕ НА 11 ГОД., С КОЕТО ЛЯТОТО НИ ПРЕДСТОИ ЕКСКУРЗИЯ ДО ФРАНЦИЯ. ИМАМ ДЕКЛАРАЦИЯ, /НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНА, БЕЗСРОЧНА/ ОТ БАЩАТА НА ДЪЩЕРЯ МИ, С КОЯТО ТОЙ ДАВА СЪГЛАСИЕ ЗА ПЪТУВАНЕ В ЧУЖБИНА, КАТО НЕ УТОЧНЯВА ДЪРЖАВИ. СЪС СЪЩАТА ПОСЕТИХМЕ УКРАЙНА ПРЕДИ 2 ГОДИНИ И НЯМАХМЕ ПРОБЛЕМИ. РАЗБРАХ ОТ БЛИЗКА, ЧИЕТО ДЕТЕ /2 КЛАС/ ЗА УЧАСТИЕ В ТЕАТРАЛНИ ПРЕДСТАВЛЕНИЯ 3 ПЪТИ ЗА ТАЗИ ГОДИНА Е ПОСЕТИЛО ФРАНЦИЯ С ТАКА ОФОРМЕНА ДЕКЛАРАЦИЯ, НО ПОСЛЕДНИЯ ПЪТ ЗАМАЛКО ДА ГИ ВЪРНАТ, ПОНЕЖЕ ТРЯБВАЛО ЗА ВСЕКИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ ДА ПРЕДСТАВЯТ НОВА ДЕКЛАРАЦИЯ. НЕ ЗНАЯ И НА КОЯ ГРАНИЦА Е БИЛ ПРОБЛЕМА. НАЛОЖИЛО СЕ ДА СЕ НАМЕСЯТ ФРАНЦУЗИТЕ, НО НЕ РАЗБРАХ ПО КАКЪВ НАЧИН, ТЪЙ-КАТО ТАТКОТО В ТОЗИ МОМЕНТ Е БИЛ В ОКЕАНА-МОРЯК Е. БИВШИЯТ МИ СЪПРУГ Е В АНГЛИЯ, НО НЕ СЪМ НАЯСНО С КАКЪВ СТАТУТ Е /ДАЛИ МОЖЕ ОТ ТАМ ДА МИ ИЗПРАТИ ТАКЪВ ДОКУМЕНТ, АКО Е НУЖЕН/. МОЛЯ ДА МИ ПОМОГНЕТЕ ЗА ДА НЕ ИЗПАДНА В ПОДОБНА СИТУАЦИЯ, ПОНЕЖЕ НАС НЯМА ДОМАКИНИТЕ ДА НИ ПРИДРУЖАВАТ, А ЕКСКУРЗИЯТА Е ОТ ПРЕДПРИЯТИЕТО И ОРГАНИЗАТОРИТЕ ИЗОБЩО НЯМАТ ПРЕДСТАВА ЗА НЕОБХОДИМИТЕ ДОКУМЕНТИ В ТОЗИ СЛУЧАЙ. ВЪПРОСЪТ МИ Е: "КАКВИ ДОКУМЕНТИ СА НЕОБХОДИМИ ЗА ДЕТЕТО ПРИ ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦА?" ИЛИ: "КЪМ КОГО ДА СЕ ОБЪРНА?". ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!
gitsa
Младши потребител

Мнениеот danni » 16 Мар 2006, 12:09

Здравейте.
Преди три години имах безсрочно пълномощно, подписано от бащата на дъщеря ми, в което освен всичко останало, декларира, че е съгласен тя да напуска страна и най-отдолу пишеше, че пълномощното е безсрочно. Около 10 месеца след това заминавах за чужбина и ми казаха на летището, че по принцип тези декларации са валидни 6 месеца и този път ще ме пуснат, но за в бъдеще да си знам. Тази година ще се завърна в България за първи път след 2 години, и ще ми трябва декларация от бащата за напускане на страната, когато стане време да се връщаме в чужбина. Проверила съм го и го знам със сигурност. Той също живее в Англия. Преди ние да заминем за чужбина тя беше ходила при него на гости. Тогава представих на аерогарата две декларации - една от бащата, и една от мен, че съм съгласна тя да пътува при него и за колко време. Това, което бащата на Вашето дете трябва да направи е да отиде в консулския отдел на Българското посолство в Лондон, там да напише собственоръчна декларация, добре е да е по-подробна, и тази декларация да се завери в консулския отдел. Няма значение какъв е статутът му, и не вярвам българските представители там да ги интересува. Емиграционните власти на Великобритания са тези, които се интересуват от статута на пребиваващите чужденци.
Преди 2-3 години пък моя позната пътуваше за Гърция с дъщеря си и въпреки, че бащата беше на аерогарата да ги изпрати, той нямаше нотариално заверена декларация и не допуснаха детето да пътува.
danni
Младши потребител

Мнениеот danni » 16 Мар 2006, 12:10

Здравейте.
Преди три години имах безсрочно пълномощно, подписано от бащата на дъщеря ми, в което освен всичко останало, декларира, че е съгласен тя да напуска страна и най-отдолу пишеше, че пълномощното е безсрочно. Около 10 месеца след това заминавах за чужбина и ми казаха на летището, че по принцип тези декларации са валидни 6 месеца и този път ще ме пуснат, но за в бъдеще да си знам. Тази година ще се завърна в България за първи път след 2 години, и ще ми трябва декларация от бащата за напускане на страната, когато стане време да се връщаме в чужбина. Проверила съм го и го знам със сигурност. Той също живее в Англия. Преди ние да заминем за чужбина тя беше ходила при него на гости. Тогава представих на аерогарата две декларации - една от бащата, и една от мен, че съм съгласна тя да пътува при него и за колко време. Това, което бащата на Вашето дете трябва да направи е да отиде в консулския отдел на Българското посолство в Лондон, там да напише собственоръчна декларация, добре е да е по-подробна, и тази декларация да се завери в консулския отдел. Няма значение какъв е статутът му, и не вярвам българските представители там да ги интересува. Емиграционните власти на Великобритания са тези, които се интересуват от статута на пребиваващите чужденци.
Преди 2-3 години пък моя позната пътуваше за Гърция с дъщеря си и въпреки, че бащата беше на аерогарата да ги изпрати, той нямаше нотариално заверена декларация и не допуснаха детето да пътува.
danni
Младши потребител

Мнениеот gitsa » 17 Мар 2006, 09:38

Много Ви благодаря за полезната информация!
gitsa
Младши потребител

Назад към Семейни казуси