начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Казус за собсвено име и акт за раждане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Казус за собсвено име и акт за раждане

Мнениеот pkomarew » 16 Юли 2009, 13:09

Здравейте. Имам следния казус и не знам от къде да я подхвана за това на кратко. Брат ми от 10г. живее във Франция и иска да подаде документи за гражданство. Едни от документите които му трябват са акт за раждане на родителите. На майка ми го намерихме, само че на бащами не. В Ямбол където живеят нашите казват на бащами че копие на акт за раждане издават по месторождение. Отиваме в с.Попово и там започват да търсят в актовата книга лице с име Никола Илиев Комарев по паспорт. Само че няма. Кмета се сеща да тъсят с име Кольо и намират човек с име Колю Илиев Колев, който по ден, месец, година, име на родители съвпадат се тези на баща ми. Кмета казва, че вероятно някои в изгубения акт е написал Никола Илиев Комарев тогава е можело да се сменя кой както си иска. Всички документи на бащами дипломи, лични карти, паспорти, нотариални актове и т.н. си е Никола Илиев Комарев. Съответно ми издадаха нов акт за раждане но с името Колю Илиев Колев. Какво трябва да се направи, че да му се издаде акт с името Никола Илиев Комарев.
Моля кажете ми къде трябва да ида и какви документи да подадем. И да излезем от тази ситуация.
pkomarew
Нов потребител

Re: Казус за собсвено име и акт за раждане

Мнениеот valdelina » 16 Юли 2009, 14:18

колкото до сгрешения акт за раждане - сигурно ще отнеме време, нерви и пари. На мен ми бяха объркали адреса в акта за раждане, но го оправиха - с доста търчане и разправии. Мога единствено да ви кажа, че се ходи в служба "ЕСГРАОН" на съответната община. Те се занимават с тези неща. Отидете и им кажете за какво става въпрос и ще видите какво ще стане...Успех !!!
Последна промяна valdelina на 16 Юли 2009, 14:32, променена общо 1 път
valdelina
Младши потребител

Re: Казус за собсвено име и акт за раждане

Мнениеот pkomarew » 16 Юли 2009, 15:57

благодаря Ви много за помоща.
pkomarew
Нов потребител

Назад към Семейни казуси