начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

дял при наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

дял при наследство

Мнениеот alexpet » 04 Мар 2010, 14:01

Ситуациата е следната : Възраста жена има брат и една сестра, които са живи.Брат и е от друг брак на майка и. Възрастната дама няма деца. Един ден наследници ще са брат и , и сестра и, това ми е ясно, но въпросът ми е този брат който е от вторият брак на майка и, ще получи ли същият дял като другата жива сестра. Надявам се да съм била ясна.
alexpet
Нов потребител

Re: дял при наследство

Мнениеот portokal » 04 Мар 2010, 14:13

Не, две трети от наследството ще вземе сестрата и една трета - братът. Или тези дялове ще си поделят техните деца, ако самите те починат преди дамата.
Последна промяна portokal на 04 Мар 2010, 14:15, променена общо 1 път
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Re: дял при наследство

Мнениеот alexpet » 04 Мар 2010, 14:15

Благодаря за бързият отговор !!!
alexpet
Нов потребител

Назад към Семейни казуси