начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Неспазване на съдебно решение - родителски права

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Неспазване на съдебно решение - родителски права

Мнениеот sisi19 » 21 Фев 2010, 17:39

evrata - не можете да слагате всички по един знаменател. ви изхождате от Вашата гледна точка и то до толкова до колкото все още си "мислите " как бихте постъпили. Всеки козус е различен сам по себе си,първо се раведете и хайде моля, после говорете.Дали сте избрали такъв някой си , не се знае. Ако можете да ми кажете как спите неощем съз затворени или с отворени очи, то тогава и аз бих ви повярвала че всияките ви приказки биха могли да бъдат верни и сте застрахована от вашия избор.
Що се отняся до бг-мамма беше шега, но вие го възприехте доста на вътре.
Правото си е право но в ГРАНИЦИ и никой не може да преминава тези граници.
Всички понятия които сте изредили те също си имат граници, а същите сау становени чрез закона. Друг остава въпроса за ЛИЧЕН ИЗБОР върху нещата както и тяхното възприятие.
И защото виждам че натъртвате на ПРАВО и СВОБОДА, затова ще ви попитам: Бихте ли обяснили тези две понятия по отделно - ПРАВО и СВОБОДА.
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 22 Фев 2010, 11:01

Сиси , относно ПРАВОТО и Свободата , има няколко аспекта на разглеждане- законово и морално. Кое точно те интересува? И в двата варианта обаче, незачитането бива наказано.
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2010, 14:32

evrata написа:Сиси , относно ПРАВОТО и Свободата , има няколко аспекта на разглеждане- законово и морално. Кое точно те интересува? И в двата варианта обаче, незачитането бива наказано.

И двата г-жо и двата.
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 22 Фев 2010, 16:13

sisi19 написа:
evrata написа:Сиси , относно ПРАВОТО и Свободата , има няколко аспекта на разглеждане- законово и морално. Кое точно те интересува? И в двата варианта обаче, незачитането бива наказано.

И двата г-жо и двата.

Законните ми ПРАВА са описани в конституцията на Р. България, както и в няколко конвенции , моралните такива си ги определям аз спрямо моя морал. Дали отговарят на морала на околните слабо ме интересува. И докато моралните ми права не нарушават законните права на останалите всичко е наред. Относно свободата тя кореспондира с правата ми- чисто законово. Морално моята свобода се простира до границите на свободата на другите. Зачитането на правата на околните ми дава свободата да се боря и защитавам личните си такива. И изборът свобода или свободата като избор... в моите писания. Да видим дали се разбрали, госпожо, какво искам да Ви кажа.
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2010, 17:41

evrata написа:
sisi19 написа:

И двата г-жо и двата.

Законните ми ПРАВА са описани в конституцията на Р. България, както и в няколко конвенции , моралните такива си ги определям аз спрямо моя морал. Дали отговарят на морала на околните слабо ме интересува. И докато моралните ми права не нарушават законните права на останалите всичко е наред. Относно свободата тя кореспондира с правата ми- чисто законово. Морално моята свобода се простира до границите на свободата на другите. Зачитането на правата на околните ми дава свободата да се боря и защитавам личните си такива. И изборът свобода или свободата като избор... в моите писания. Да видим дали се разбрали, госпожо, какво искам да Ви кажа.
:roll: :roll:
Г-жо, въпроса ми беше ясен. Да обясните ПОНЯТИЕТО право и ПОНЯТИЕТО свобода по отделно, не да ми посочвате къде са написани "ВАШИТЕ" права и кое според вас е морално или не. :lol: :lol:
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 22 Фев 2010, 19:32

Сиска, аз за разлика от теб явно, съм ползвала тълковен речник и знам значението на думите , които използвам. И защото този форум изначално е за взаимопомощ ще ти помогна със значението на думите свобода и право, защото ти явно не си на ясно как и за какво се използва тълковния...
И преди да ти бъда от помощ , ще ти кажа "Свободата е на върха на салама" Разбирай го както искаш.
И да се върнем на тълковния: до колкото помня, мързи ме да ровя сега
свобода е: възможност отделният субект да проявява собствената си воля. Това философски погледнато....За останалите значения на думата се обърни към проф. Василка Радева.
И да зачекнем и правата: право- узаконена свобода на човека да прави нещо или да се ползва от нещо.

Други въпроси да имаш. Ако са в компетенцията ми с радост ще ти помогна.

П.П. Тук идва момента да благодаря на мама и татко, че ме натискаха да уча.
evrata
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Фев 2010, 20:22

:) Харесвам мислите ти!
Много екзистенциален стана дебата. Да допълня, не че ще помогна:

Да си свободен е мечтата
на всеки мъдър и дори глупак...
Разтворим ли си сетивата -
ще го усетим - няма как...

И най-свободни в мислите сме,
но тъкмо те ни спират!
Условности, предели, обичаи -
все мъдро ни възпират...

п.п. „Свободата, Санчо, е на върха на копието”
" Дон Кихот" Мигел де Сервантес Сааведра
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 22 Фев 2010, 21:57

Мммм да. Бихте ли разказали нещо за дедето си?
sisi19
Потребител

Мнениеот evrata » 23 Фев 2010, 10:30

poli_g написа::) Харесвам мислите ти!
Много екзистенциален стана дебата. Да допълня, не че ще помогна:

Да си свободен е мечтата
на всеки мъдър и дори глупак...
Разтворим ли си сетивата -
ще го усетим - няма как...

И най-свободни в мислите сме,
но тъкмо те ни спират!
Условности, предели, обичаи -
все мъдро ни възпират...

п.п. „Свободата, Санчо, е на върха на копието”
" Дон Кихот" Мигел де Сервантес Сааведра

Poli, моите адмирации :)
evrata
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 24 Фев 2010, 22:36

rumpenshtilken- кави са резултатите? Разкажете. Има ли развитив във Вашата ситуация?Ееее, ма не може така :) , оставихте ни в невидение.
sisi19
Потребител

Мнениеот dido_petrov » 10 Мар 2010, 14:59

evrata написа:
portokal написа:По повод феминизираното правосъдие и матриархалните взаимоотношения - какво би направил в описания случай един съдия / съдебен изпълнител, който е мъж на място?

Ако изходим от българската ни народопсихология един мъж на място, би шибнал един-два и повече шамара на подобна майка, която по- далече от носът си не вижда и използва детето си за личната вендета към вече бившият си мъж... но това би го направил мъжът на място, което е съсед, или просто минувач. Съдиите в България , било то мъже или жени ги мързи да мислят, да търсят истината и да се занимават с каквото и да е . Те искат едно дело да приключи за 10 мин, да минаваме към следващото, като се приберат вечер не се замислят чий живот днес са унищожили- сипва им се ракийката, слага им се салатката и лягат с чиста съвест.
Не искам да нагрубя никой съдия , но до сега не съм видяла един да се отнесе по същество към даден казус. Всички се опират на "практиката" и "по принцип майката се грижи най- добре за децата, тя знае кое е добро и лошо за тях, така че щом тя не иска да дава децата на бащата, кои сме ние , че да й пречим да изпълнява поверените й права в/у детето" И до там. За какво им е да назначават експертизи, за какво им е да ровят тия деца наистина ли са в добри ръце. Презумцията е такава и точка. А това че има закони, това, че и ответния родител има права(тук не визирам извергите, които за мен не са родители) няма значение. Правата на майката, в горепосочените случаи , са повече от тези на бащата, така че да не задълбаваме. Следващото дело, моля!

Съгласен съм с вас за ГОЛЯМО съжаление е точно така :!:
dido_petrov
Младши потребител

Мнениеот sisi19 » 12 Мар 2010, 22:21

dido_petrov - ако поразмишлявате малко над законите, ще разберете че Вие "БАЩИТЕ" имате повече права от колкото една майка, да не говорим за майка която не е била в занен брак с бащата (т.е е живяла на семейни начала).
Но няма да коментирам защото помня думите на Поли - "Не се знае кой в каква насока ще го използва".
Между другото ще Ви попитам -Вие какво знаете за детето си?
Последна промяна sisi19 на 12 Мар 2010, 22:37, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Мар 2010, 22:37

Сиси, да пропуснем този път. М?
Аз гарантирам за Дидо, ако думата ми има значение, той е сторил много за детето си. И продължава. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот sisi19 » 12 Мар 2010, 22:43

poli_g написа:Сиси, да пропуснем този път. М?
Аз гарантирам за Дидо, ако думата ми има значение, той е сторил много за детето си.

Незнам Поли, незнам. Но щом казвате :wink: Просто както в съда така и в живота човек предимно се основава на доказателства.Ще се доверя на Вашето доверие към него, макар и с много въпроси.Но щом ГАРАНТИРАТЕ :wink:
От друга гледна точка, пак казвам един баща има многоооо повече права от колкото една майка..За доказателство на Вас самата: Поставете лист пред себе си, разделете го на две. В едната колонка напишите майка, в другата - баща. И според закона ще разберете на къде накланя ТЕМИДА. Но все пак Вие си знаете :wink:
sisi19
Потребител

Мнениеот imhotep » 14 Мар 2010, 12:39

Грешиш Сиси, човек не се основава на доказателства. В живота Човек се основава на Любов. Тя е единствената реалност. Дай си възможност и ще разбереш ! :wink:

PS Доказателствата са инструмент с който привличаш другите на твоя страна за повече влияние за повече власт, като гъделичкаш чувствата и емоциите им.
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 14 Мар 2010, 14:24

imhotep написа:Грешиш Сиси, човек не се основава на доказателства. В живота Човек се основава на Любов. Тя е единствената реалност. Дай си възможност и ще разбереш ! :wink:

PS Доказателствата са инструмент с който привличаш другите на твоя страна за повече влияние за повече власт, като гъделичкаш чувствата и емоциите им.

И любовта се доказва - чрез действията които извършваш спрямо другия.
sisi19
Потребител

Мнениеот imhotep » 15 Мар 2010, 17:13

Доказването на любов е прах в очите на околните. Този който изпитва любов го прави безвъзмездно. На кой да доказва ?
Шти дам прос' пример ако син иска да посегне на майка си и тя му попречи, значи не изпитва любов към сина си ли ? :wink: Предствям си те на мястото на сина. Ще има да се правиш на онеправдан и да търсиш доказателството :wink:

Така е с повечето съпруги и съпрузи в днешно време. Търсят доказателства и какво ли не, колко им били задължени другите ...

Линията е тънка, затова ти давам крещящ пример. Само силните хора имат семейства и за тях семейната среда е свещенна. Останалите търсят доказателства цял живот, но кой каквото търси - намира :wink: Въпрос на избор !
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот sisi19 » 15 Мар 2010, 17:40

imhotep- ще ми бъде приятно да дискутираме "любовта', но много ще успамим темата, а психологията е нещо необятно.
Но предлагам на ЛС, ще ми бъде приятно да си поговорим.... :D
sisi19
Потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси