начало

САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване САК алармира за риск от репресии: Опасен прецедент – с бюджета данъчните получават спецотряд за претърсване

Колко струва един Софийски съдия?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Колко струва един Софийски съдия?

Мнениеот sava » 16 Апр 2011, 09:08

Пфууу изместихме темата.Таман се надявах да видя конкретна цифра.
sava
Потребител

Мнениеот boiko_62 » 16 Апр 2011, 09:47

сигурно госпожата е решила сама да води делото
в противен случай ако имаше упълномощен от нея адвокат тя ще присъства само по нейно желание или ако съдът я задължи да присъства
в този случай тя сама си е виновна а не съдебната система
и съдебната система само прилага законодателството прието от народното събрание
в този случай за неработеща съдебна система се обръщайте към ковачницата на законите-народното събрание
boiko_62
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Апр 2011, 10:16

:) Не знам... чета темата и съзирам доста неизказани истини( за магистрати, за адвокати, за доказателства и доказателствена тежест...).

Априори се прие, че майката сама е водила делото- аз такова заключение не мога да направя. Априори се прие, че адвокатът и е калпав ( дали пък не е защото в протокола не е вписано всичко казано от него?), априори се прие, че са недоказани доходи и нужди( тук наистина има какво да се желае, смятам и аз)...
Разделиха се мненията на три линии:
1. симпатизиращи на магистрата( отричащи априори корупцията, която наистина съществува ( не визирам кокретния казус!), или може би смятате да има спор?)
2. упрекваща ищцата( априори се прие, че не е ангажирала надлежно защита, която да охрани интересите - нейните и на детето...)
3. Намекна се и за качеството на адвокатите, на което се противопостави липсата на правна и фактическа сложност на тези дела, презумирайки вещината на магистрата.

Сава, отново, е с амплоа на провокатор :lol:

:roll: Повечето сме наясно, че тези твърдения са голословни с оглед изложените факти в пост първи на темата.

Проявявам интерес към онази бланка, попълвана нейде, и ако не затруднявам kralsk бих искала да я помести тук. Може да се мисли върху нея.
Благодаря.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 16 Апр 2011, 13:52

poli_g написа::)
3. Намекна се и за качеството на адвокатите, на което се противопостави липсата на правна и фактическа сложност на тези дела, презумирайки вещината на магистрата.

В момента тече реорганизация на форума и би било много полезно, на видно място да се посочат критерии за оценка, при избор на адвокат. Йезуитско ми звучи това " сори, избрали сте калпав адвокат" без да има принципи по които човек, който за пръв път ще се сблъсква с магистрати, да направи правилния избор.
Последна промяна fbr65 на 16 Апр 2011, 13:59, променена общо 1 път
fbr65
Потребител

Мнениеот Гост. » 16 Апр 2011, 13:58

Техническата поддръжка на сайта какво общо има с посоченото от вас?

По отношение "к" на адвокат, компетентен във всеки посочен казус, на който не се знае фактологията, как си го представяте? Някаква принципна рецепта? Панацея? :lol:
( "10-те топ адвоката на РБ"? или " най-големите калпазани").... несериозно.

п.п. Предходното ми мнение да се тълкува в смисъл, че не съм съгласна с лековатото хвърляне на камъчета по когото и да е или априори да се приемат разни нереални неща за доказани истини.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 16 Апр 2011, 14:12

Поставете се на мястото на един лаик в правото с тривиален казус. Влиза в първия срещнат гараж, с надпис "Адвокатска кантора'", излага своя казус, и как да разбере, че е попаднал на истинското място.
fbr65
Потребител

Мнениеот donna » 16 Апр 2011, 14:21

fbr65 написа:Поставете се на мястото на един лаик в правото с тривиален казус. Влиза в първия срещнат гараж, с надпис "Адвокатска кантора'", излага своя казус, и как да разбере, че е попаднал на истинското място.

Какво значи истинското място , че ще спечелите делото ли? Забравете няма да стане , който ви обещае такова чудо е лъжец! В процеса има две страни , доказване на факти , процесуално поведение и норми за такова , материално право и казуси по които няма еднозначно решение !
Така ,че не ни учете как да работим и как да качулим на тоя или оня имената ,защото на някой неврастеник не му харесало това или онова .
donna
Старши потребител

Мнениеот fbr65 » 16 Апр 2011, 15:57

С какво съм заслужил това отношение. Имате някакво странно отношение към хората. Не съм си позволявал никого да уча как да работи, но да доверяваш на човек своята съдба и безкритично да го гледаш в очите, си е някаква диагноза.
fbr65
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 16 Апр 2011, 16:24

fbr65 написа:С какво съм заслужил това отношение. Имате някакво странно отношение към хората. Не съм си позволявал никого да уча как да работи, но да доверяваш на човек своята съдба и безкритично да го гледаш в очите, си е някаква диагноза.

Ето тука прегледайте една стара тема , много поучителна щом се интересувате как да си подберете адвокат , как да работите с него , доверие и т.н.

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=12738
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот namakak » 16 Апр 2011, 22:09

Спокойно г-жа,
Ако сте нямали никакви доказани доходи,то естествено е детето ви да бъде с наставник другия родител с доходи.
Имате право на жалба и трябва да започнете да се осигурявате.За да можете да спечелите претенциите за детето си,за които съм сигурен ,че никоя друга не може да му бъде майка.
Някога една позната ми сподели,че при съкращение й плащали някакви суми от Труд и работна сила,беше много отдавна..От една агенция за защита на жените в насилие,я успокоили,че докато получава и този доход никой неможе да оспори дохода който тя дава и на детето си.
Спасете детето си,то е ваша плът и започнете работа веднага!Присъствайте на делата си в които може активно да се включите ,дори и адвоката ви да замълчи.
Съдията се ръководи според закона,това е гражданско дело и не си внушавайте излишни тревоги.Пазете се,за да може да си вземете детето.
С вас съм... и то не само по причината заради която сте задгърбили тези авоари,решена да се отървете от нещо непоносимо,а защото майката трябва да се уважава.Във вашия случай и в много такива,се вижда с просто око,че за да иска да ви отнеме детето,вече е станал друг човек с омраза,с отвращение придобито от някаква необразованост по повод уважението на и съм майката на собствменото си дете,което с лишението й ти би го отвратил от живота дори.Човек който е против чувствата на детето си,водейки война с майка му,изкарвайки я някаква или в невъзможност ,за мен е долнопроблемен баща.Бащи много,майката е само една.

Действайте,осигурете си доходи документирано,наемете си ако трябва и двама адвокати,но бъдете единствената майка на вашето дете!

Възможно е да ти потрябва и проверката от НАП /infocenter@nra.bg/,за неговите доходи и данъци,но можеш да се възползваш единствено от тези данни в съда,ако е укривател на данъци.Дребна риба е щом само толкова изкарва като заплата.Заради едно дете,която всяка ще може да му роди,не си заслужава да му се ровят в доходоносните документи.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот sarcaslicgrin » 17 Апр 2011, 12:34

kralsk написа:
poli_g написа:
Я ми къжете какъв според вас трябва да е размера на издръжката на детето му?
Просто ми е интересно - не се заяждам.

Колкото е нужно, за да покрие неговите разходи.
Останалото е ...... извън закона. Практиката( житейска и съдебна) е безспорна в това.

И горе малко смесвате системите- издръжка на родителят, комуто са предоставени правата не е задължителна( за разлика от тази за детето)- дава се за срок от 3г. не повече, и ако се поиска!( ама никой не ще да иска), при това ако разводът е по вина на другия родител... много факти са относими- не е въпрос на хрумка.

Не ги смесвам - мога да сложа тук един формуляр, който наскоро попълних, за да ви покажа за САЩ как се определя издръжката.
А иначе как и кой ще определи колко е нужно, за да покрие неговите разходи? Не е ли малко комуняшка теория това - всички под един знаменател!? Ти не можеш да имаш повече отколкото аз имам - така ли да ги разбираме нещата?
В ГПК-то няма макс издръжка, което остава отворена вратица за манипулации.
Ако допуснем, че бащата прави 12,500/месец няма ли да се вземе % от заплатата му или ще опираме до комунистическите разбирания от миналия век?

Като си толкова умна ХАЙДЕ КАЖИ КОЛКО СТУВА ИЗДРЪЖКАТА НА ЕДНО ДЕТЕ ?
1000 ,2000 или 10 000 лева / месечно ?

И КАКВО ТРЯБВА ДА "ПОКРИВА" ИЗДРЪЖКАТА НА ЕДНО ДЕТЕ ?
Всъщност твоето дете с два стомаха, с 4 крака и с пет глави ли е , че трябва да получава повече от моето дете, например ?
А и наясно ли си КОЙ трябва да осигурява издръжката ?
Бащата? Майката ? Или и ДВАМАТА ?
А и каква е заслугата на детето , че някой от родителите му получава по 1200 или по 12 000 на месец, че да трябва да получава пари, които не са нужни за издръжката му , а за да ставна прахосник и дембел, очакващ само някой " да му снася " ?
Както виждаш , аз само ПИТАМ !! :D :D
Отговорите ще те оставя сама да си дадеш, в случай че наистина имаш мисловна дейност...
И зарежи тези "американски декларации" и други глупости !!
Няма нужда да стоим в поза "изправени" , с плътно прилепени крака, силно наведени напред със захват на палците на краката, пред всяка чуждоземска глупост!... :idea:
sarcaslicgrin
Нов потребител

Мнениеот barii67 » 17 Апр 2011, 14:48

tralanda написа:Не мога да повярвам, че това се случва в 21 век - съдията на разводното ми дело е купен и то си личи от километри! .

Темата е повече от отвратителна !
И демонстрира параноя ... :evil:
barii67
Нов потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси