Моля Ви дайте ми нкакъв съвет какво да направя. миналата година майка ми почина и и се наложи да изплатя всичките и задължения към някои кредитори, но имам проблем с брат си, който след продажбата на един наследствен имот, ми отказа да заплати своя дял от разходите които аз съм направил, но си взе парите без никакви угризения от продажбата. Сумата не е много малка и аз искам да си получа, тъй като той прие наследството но отказжа да плаща солидарно с останалите наследници.
Ще бъда и много бладарен ако ми отговори някой и на въпроса, ако сам гледал и съм имал разходи за починалия, уредил съм и съм платил погребението и поставянето на паметник, тези разходи закона признава ли ги като общи?
А ако съм правил подобрения преди майка ми дапочине и документите са на мое име, какво ще стане с моя дял?
Много Ви благодаря предварително!
- Дата и час: 08 Яну 2025, 23:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Делба на разходи от наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Делба на разходи от наследници
Нещо не стана ясно извършили ли сте делба на всички наследствени имоти или просто общо сте започнали разпореждане с някои от тях?
- nk7702n
- Старши потребител
Не сме извършили делба, просто продадохме един от общите имоти.
- sonier
- Нов потребител
След като такива уговорки между наследниците не се спазват, би следвало да си извършите делба по доброволен или съдебен ред на останалите имоти. Относно подобрения и претенции за дължими суми - редът е в рамките на производството по съдебна делба.
- nk7702n
- Старши потребител
Не чакайте дълго, защото разходите, които сте направил( за лечение, подобрения, помен, към Кредиторите на майка ви- все различни дати), след съответно доказване и прочее, се търсят в срок от 5 години, считано от дата следваща датата на която сте ги направил.
После?... вятърът на времето ги помита и дори да ги докажете, ще ви направи правопогасяващо възражение.
После?... вятърът на времето ги помита и дори да ги докажете, ще ви направи правопогасяващо възражение.
- Гост.
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|