начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

ИЗМЕНЕНИЕ РАЗМЕРА НА ИЗДРЪЖКА - МОЛЯ ЗНАЕЩИТЕ, НА ПОМОЩ!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИЗМЕНЕНИЕ РАЗМЕРА НА ИЗДРЪЖКА - МОЛЯ ЗНАЕЩИТЕ, НА ПОМОЩ!

Мнениеот diw64 » 21 Май 2012, 20:06

Много моля, знаещите да ми разтълкуват, какво иска да каже съдът в следния цитат от съдебно решение за изменение на издръжка?

"Първото и най-важно условие за основателността на претенцията за изменение на издръжка, е да има вече определена такава- последното обстоятелство се установява с влязло в сила съдебно решение или определение. Ищецът, в чиято доказателствена тежест е установяването на това обстоятелство, следваше да докаже наличие на влязло в сила съдебно решение, каквито конкретни указания за разпределение на доказателствената тежест е дал съда с доклада по делото. При липсата на доказателства по настоящото дело за влязло в сила съдебно решение, по което е определена издръжка за ищеца, искът за изменението на тази издръжка в посока увеличаването и, се явява неоснователен и недоказан и като такъв следва да бъде отхвърлен."

Към доказателствата по делото аз предоставих заверено копие от съдебното решение, с което бащата е осъден да плаща издръжка на малолетната си дъщеря в съответния размер. Решението е от 2009г. Не разбирам по какъв друг начин съдът иска да му се докаже, че решението в частта си за плащането на издръжката е влязло в сила???
diw64
Младши потребител

Re: ИЗМЕНЕНИЕ РАЗМЕРА НА ИЗДРЪЖКА - МОЛЯ ЗНАЕЩИТЕ, НА ПОМОЩ!

Мнениеот Гост. » 21 Май 2012, 22:31

Погледнете оригинала на решението ( последната страница от него)- има ли печат " Решението е влязло в сила на ......."?
Де да знам с какво- аз примерно прилагам заверено фотокопие на влязло в сила СР , до сега не ми се е налагало за този факт да ползвам .....съдебно удостоверение, примерно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 22 Май 2012, 15:49

Според мен ,доказателството го няма в кориците на делото но в срока на обжалване може както пише Поли да приложите заверен препис или съд.удостоверение и така да докажете основателността на претенцията си.Естествено и промяната в съществените нужди на детето.Ако изтървете срока ,заведете ново дело с адвокат. :D
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 24 Май 2012, 14:58

Другата вероятност е братовчедите "копи" и "пеист" да са се "състезавали" :lol: кой по напред ще заеме мястото на белият лист :lol: . Лично по мои дела такива небивалици съм чела , че просто нямам думи :roll: :roll:
Проверете си добре протоколите от с.з, разгледайте си в детайли цялото дело. :idea:
sisi19
Потребител

Мнениеот Pause » 24 Май 2012, 17:14

sisi19 написа:Другата вероятност е братовчедите "копи" и "пеист" да са се "състезавали" :lol: кой по напред ще заеме мястото на белият лист :lol: . Лично по мои дела такива небивалици съм чела , че просто нямам думи :roll: :roll:
Проверете си добре протоколите от с.з, разгледайте си в детайли цялото дело. :idea:

Каква е целта ,на този документ след като има постановено СР и може ли да се изисква.
Извода на съда е категоричен и има ,други начини и средства за атакуване. :roll:
Аватар
Pause
Активен потребител

Мнениеот sisi19 » 24 Май 2012, 20:54

Pause написа:
sisi19 написа:Другата вероятност е братовчедите "копи" и "пеист" да са се "състезавали" :lol: кой по напред ще заеме мястото на белият лист :lol: . Лично по мои дела такива небивалици съм чела , че просто нямам думи :roll: :roll:

Каква е целта ,на този документ след като има постановено СР и може ли да се изисква.
Извода на съда е категоричен и има ,други начини и средства за атакуване. :roll:

Pause,да де...И аз, получих СР.Само ,че в него вместо да са моите инициали, бяха други, и вместо да се чете че аз съм подала ИМ, то се четеше, че ИМ е подадена от бащата, т.е РП не са дадени на мен, а са дадени на бащата, и той завежда иска за увеличаване на издръжката по формата на други инициали на ответник на друго дело. :roll: :roll:
sisi19
Потребител

Мнениеот Гост. » 24 Май 2012, 23:02

Pause написа:Според мен ,доказателството го няма в кориците на делото но в срока на обжалване може както пише Поли да приложите заверен препис или съд.удостоверение и така да докажете основателността на претенцията си.Естествено и промяната в съществените нужди на детето.Ако изтървете срока ,заведете ново дело с адвокат. :D

Е-ха, Поли това ли написа?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Pause » 25 Май 2012, 09:14

poli_g написа:
Pause написа:Според мен ,доказателството го няма в кориците на делото но в срока на обжалване може както пише Поли да приложите заверен препис или съд.удостоверение и така да докажете основателността на претенцията си.Естествено и промяната в съществените нужди на детето.Ако изтървете срока ,заведете ново дело с адвокат. :D

Е-ха, Поли това ли написа?

Има ли значение ,след като се доказва един и същи факт - издребнявате.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси