начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Новият семеен кодекс и паричните влогове

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Новият семеен кодекс и паричните влогове

Мнениеот portokal » 06 Окт 2009, 15:17

И по какво ще познаем чия собственост е конкретната индивидуално определена вложена вещ ... ?

В случая - по принадлежността на прабабата към единия или другия съпруг.

:roll: Защо да не купуваме нищо от "Техномаркет" ? Ами ако те подгонят от въпросната верига, а ?

Щото ме е яд на тях. Ако ме подгонят, ще бягам.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Окт 2009, 15:48

portokal написа:В случая - по принадлежността на прабабата към единия или другия съпруг.

Това е несериозно :|
:roll: Защо да не купуваме нищо от "Техномаркет" ? Ами ако те подгонят от въпросната верига, а ?

Щото ме е яд на тях. Ако ме подгонят, ще бягам.[/quote]
:evil: Ни мой съ скрийш зад магистратскийо имунитьет... Аз пък си зимах на примоция идин Жи-Пи-Йес са Жипката и съм ногу дувольен от "Тйехнумаркита" и ни спуделям Вашти възглиди 8) .
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 06 Окт 2009, 15:53

gudio написа:
portokal написа:В случая - по принадлежността на прабабата към единия или другия съпруг.

Това е несериозно :|

Искаш да кажеш, че няма да се установи на чия баба е принадлежало колието и чия собственост е станало след смъртта на бабата или приживе на същата? :oops:

:evil: Ни мой съ скрийш зад магистратскийо имунитьет... Аз пък си зимах на примоция идин Жи-Пи-Йес са Жипката и съм ногу дувольен от "Тйехнумаркита" и ни спуделям Вашти възглиди 8) .

:D Ти чакай да ти са развали жипиесчето и ако и с поправката му нямаш проблеми, ще променя надписа на "не си купувайте нищо от Техномаркет с изключение на некои работи, като например жипиеси".
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 06 Окт 2009, 17:50

:lol: Ама ти за "гаранционно обслужване" ли...? Ми то такова в България НЯМА, независимо откъде и какво си купиш :cry: :cry: Да не би от ... (айде да не ме погнат и мен "реномираните вериги" :? да не ги цитирам), ама откъдето и да си купиш - все тая. В най-добрия случай (напр. "лаптоп" на дъщеря ми) да се смилят и да го изпратят в Китай :!: (откъдето са го докарали) и да чакаш 6-7 месеца китайците да си го поправят и да го върнат на нашите "дилъри" или "ритейлъри" :lol: :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот human1970 » 19 Ное 2009, 16:16

Да попитам и аз:
Ако изтегля пари от личния си влог и с тях закупя имот на името на някой от родителите ми / по времето на брака ми/ - в даден момент съпругата ми може ли да предяви претенции към този имот?
human1970
Младши потребител

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 16:23

Я, някой възродил темата. 8)

На въпроса: не.

На Гъдьо: мога да ти се оплаквам още от Техномаркет и качеството на китайските стоки, ама няма, щото тоя път нахитрях и - никакви гаранции вече, направо при майстор. 8) :D
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2009, 17:12

portokal написа:На Гъдьо: мога да ти се оплаквам още от Техномаркет и качеството на китайските стоки, ама няма, щото тоя път нахитрях и - никакви гаранции вече, направо при майстор. 8) :D

:roll: :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 19 Ное 2009, 18:34

Е ми така, де. 8)
За друг уред става дума. Веднъж се счупи и - следва да им се признае - замениха ми го с нов. Дори не се наложи да чакам да го пратят в Китай. Не съм била първата с този проблем, казаха. Новият обаче се счупи още на първата седмица на същото място, и може глупавите да се учат чак след като се опарят, ама... важното е, че се учат. 8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот gudio » 20 Ное 2009, 01:39

portokal написа:Е ми така, де. 8)
... ама... важното е, че се учат. 8)

И Вие нещо си извлякохте поука май и изчезна подписът за "Техномаркет", а :roll:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 10:54

Не е поука, г-н Балуев. Омръзна ми. :)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Ное 2009, 16:03

Къде ти влогове, къде ти стоки от Техномаркет :D ...

Я кажете за кулието на бабата на жената, дето е в банковата касетка на мъжа и :) ... че ми стана интересна "врътката" там ... въпреки че си мисля, че си е лично имущество на жената ... а иначе "по презумпцията" ще е СИО - щото не е паричен влог това, а си е собственост в/у вещ от всякъде погледнато и независимо от взаимоотнощенията м/у мъжа и банката - банката дължи връщане на същата индивидуално определена вещ, чиято собственост не се е променяла никога ;) ...

П.П.: парите "кеш" не мисля, че са СИО ;) ... /някъде май ми се мярна такова мнение по темата .../ - щото така и не е ясно аджеба какво са тия пущини: вещи ли, особени вещи ли, ценни книги ли, що ли :) /за мен са вид ц.книга ;) - т.е. не са вещи => не могат да са СИО => по стария СК ставаше една: пари=ЛИм.=> влог=СИО => теглене кеш=ЛИм. :lol: :lol: :lol: ... сега са си ОК-нещата като махнаха влога ;) ... преди на практика се получаваще, че ЛИм. можеше да се трансформира в ЛИм. на другия съпруг като минем през влог ;) /
inspectora
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 16:12

... че ми стана интересна "врътката" там ... въпреки че си мисля, че си е лично имущество на жената ... а иначе "по презумпцията" ще е СИО - щото не е паричен влог това, а си е собственост в/у вещ от всякъде погледнато и независимо от взаимоотнощенията м/у мъжа и банката - банката дължи връщане на същата индивидуално определена вещ, чиято собственост не се е променяла никога ;)

Подчертаното с черно идва малко ни в клин, ни в ръкав на другата част от цитата (с другата част съм съгласна).
А Гъдьо явно има предвид не врътка, а чисто и просто замитане на следите и произхода на колието и на бабата, което обаче никоя уважаваща себе си внучка няма да позволи. :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Ное 2009, 16:23

Не ме разбра :) /а май аз не съм се изразил правилно/.
"Де факто" кулието си е лично имущество естествено - тука две мнения няма!
Имах предвид, че ако не можем да докажем "произхода от бабата :lol: " /как звучи само а :) / на въпросното кулие, то по стария СК си важи презумпцията за СИО - щото очевидно, че кулието ще "дойде" вещ, която май няма да е за лична употреба /освен ако мъжа не е гей да кажем :lol: - пиша простотии, ама това ми минава през акъла в момента :) /, а няма да се третира като паричен влог ...
/не знам дали се разбира сега :) .../ Но както и да е - не бях разбрал gudio какво има предвид ... сега ми стана ясно какво има предвид ... зарежи я тая тема за кулието - все едно нищо не съм казал :)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот portokal » 20 Ное 2009, 16:26

По-скоро няма да е за обикновена лична употреба, щото мъжът и да не е гей, жената ще употребява колието лично.
Така, де - разбрахме се. 8)
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот inspectora » 20 Ное 2009, 16:35

portokal написа:По-скоро няма да е за обикновена лична употреба, щото мъжът и да не е гей, жената ще употребява колието лично.
Така, де - разбрахме се. 8)

... както и да е - обърках се и започнах да обяснявам едни ... още по-объркани ... и стана обърквация тотална :lol: ...

Та по темата тогава /зарязваме колието - то се пишело с "о", а аз си пердаша с "у" ... и никой не ми казва ... :lol: - признат грях .../: къв беше спора с влоговете? :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот human1970 » 21 Ное 2009, 09:25

Отново да попитам:
Адвоката ми ме съветва т.к. родителите ми живеят в друг град - не аз да закупя жилище на тяхно име /не било добре да фигурира моето име/, а те да издадат пълномощно на адвоката ми и той от тяхно име да закупи имота.
Вие какво ще кажете по въпроса?
human1970
Младши потребител

Мнениеот gudio » 21 Ное 2009, 17:29

human1970 написа:Отново да попитам:
Адвоката ми ме съветва т.к. родителите ми живеят в друг град - не аз да закупя жилище на тяхно име /не било добре да фигурира моето име/, а те да издадат пълномощно на адвоката ми и той от тяхно име да закупи имота.
Вие какво ще кажете по въпроса?

:wink: Най-добре е да го упълномощят да плати и цената и да му дадат парите :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот petrov_tt » 21 Яну 2012, 17:30

Здравейте. Използвам темата за да задам въпроса си.
Може ли някой да даде отговор на следния въпрос: Доколкото съм запознат със Семейния кодекс паричните влогове/депозити направени по време на брака при развод се делят между съпрузите. Какво обаче се случва ако такъв депозит се изтегли от титуляра преди бракоразводното дело да е започнало? Тези пари търсят ли се по време на делото за да се разделят или след като вече няма депозит парите остават у титуляра, който ги е изтеглил преди делото?
Благодаря предварително.
petrov_tt
Нов потребител

Мнениеот gudio » 21 Яну 2012, 22:47

Тя темата е за това, че според новия Семеен кодекс вече не са общи влоговете и не се делят след развод.
Аватар
gudio
Активен потребител

Предишна

Назад към Семейни казуси