начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

съдебно решение

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

съдебно решение

Мнениеот ivavel » 12 Апр 2006, 14:21

Здравейте!
Както повечето ми познати, така и аз, нещо когато не ми е спешно необходимо го отлагам...та така до скоро отлагах да взема препис от съдебното решение за развода ми. Сега обаче за да подам декларация по чл.41 от ЗОДФЛ ми го искат, а и на други места...
Адвокатката ми каза, че има вероятност да е вече в архив, тогава бавели преписа повече от седмица, а пък аз испускам срока /все последни влакове гоним.../знае ли някой след колко време от влизане в сила на дадено решение то бива архивирано?
Казаха ми че бих могла да взема вместо него удостоверение от общината за гражданското ми състояние, но в общината по местоживеене или в тази в която някога съм сключила брак??? И дали наистина това ще е документ с доказателствена стойност пред данъчните например...
ivavel
Младши потребител

Мнениеот nikilex » 12 Апр 2006, 15:07

Делото се архивира шест месеца след влизане в сила на съдебното решение. При добър шанс, може още същия ден при подаване на писмената молба да получите от архива заверено фото-копие.
С Уважение: ............................
nikilex
Потребител

Мнениеот ivavel » 12 Апр 2006, 15:24

Изключително много благодаря!!! :))
ivavel
Младши потребител

Решение

Мнениеот 7777 » 12 Апр 2006, 20:52

Направи приспадането и пускай декларацията да хванеш срока, после ще ти я върнат с указание да представиш решението за развода. Така ще спечелиш време и в същото време няма да си изпуснала срока.
7777
Младши потребител

Решение

Мнениеот 7777 » 12 Апр 2006, 20:52

Направи приспадането и пускай декларацията да хванеш срока, после ще ти я върнат с указание да представиш решението за развода. Така ще спечелиш време и в същото време няма да си изпуснала срока.
7777
Младши потребител

Мнениеот ivavel » 13 Апр 2006, 13:23

Благодаря за съвета!
Мислех вече да се откажа с тази декларация...днес най-сетне се добрах до съда, делото ми не е архивирано, но пък адвокатката ми преди мен пуснала молба за препис...едва другата седмица ще имам това решение и наистина изпускам срока...Ще подам декларацията с липсващия документ, дано се получи.
ivavel
Младши потребител

Благодаря за съвета!
Мислех вече да се откажа с тази декларация...днес най-сетне се добрах до съда, делото ми не е архивирано, но пък адвокатката ми преди мен пуснала молба за препис...едва другата седмица ще имам това решение и наистина изпускам срока...Ще подам декларацията с липсващия документ, дано се получи.
ivavel
Младши потребител

Благодаря за съвета!
ivavel
Младши потребител

Назад към Семейни казуси