начало

ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор ВСС прекрати процедурата за избор на главен прокурор

ползване на семейното жилище след развода

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ползване на семейното жилище след развода

Мнениеот taniusha57 » 25 Юни 2006, 17:06

След развода семейното ни жилище подарихме на нашия син,като съпругът ми е запазил правото да живее в долния сутеренен етаж,детето след развода остана да живия с мен, първоначално живеехме в семейното ни жилище, но след тово "бившите" ни изгониха,в момента живееме на свободен наем, а в жилището ни живее бившата ми свекърва.Как детето да си върне жилището си, той вече е пълнолетен.
taniusha57
Нов потребител

Re: ползване на семейното жилище след развода

Мнениеот mishi_83 » 25 Юни 2006, 21:45

taniusha57 написа:След развода семейното ни жилище подарихме на нашия син,като съпругът ми е запазил правото да живее в долния сутеренен етаж,детето след развода остана да живия с мен, първоначално живеехме в семейното ни жилище, но след тово "бившите" ни изгониха,в момента живееме на свободен наем, а в жилището ни живее бившата ми свекърва.Как детето да си върне жилището си, той вече е пълнолетен.

Под "подарихме" вероятно имате предвид дарение?! Ако то е направено в съответната форма (с нотариален акт) и е действително, то тогава един иск за ревандикация на жилището по чл. 108 ЗС би свършил идеална работа :)

Успех!!!
Присъдите на съдбата не подлежат на обжалване!!!

В. Коняхин
mishi_83
Потребител

Назад към Семейни казуси