начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Въпрос

Мнениеот stela22 » 24 Апр 2008, 13:52

Здравейте!

Майка ми и баща ми имат развод,и два неподелени апартамента.Ние с майка ми не живеем в България,но докато ни няма,баща ми пуска под наем единия апартамент-за негова изгода-този в който само има условия за живот(другия е след груб строеж),което според мен няма право да прави,а той живее с приятелката си в нейния апартамент.Поради нежелание на майка ми за подялба(за да защити нас,тъй като все не му стигат парите и може да го продаде веднага и да ни лиши от наследство) той запoчна да заплашва че ще направи така че да ги пусне и двата апартамента за публична продажба,от което ще загубим всички,или другия вариант е(тъй като той живее при приятелката си)да му даваме пари тъй като бил с вързани ръце и неможел да пусне квартиранти,след като отказахме,той го направи..Но ние сега няма къде да си идем!!!

Посъветвайте ни моля ви,какво можем да предприемем.Ние сме все още в чужбина,но в началото на май месец аз и майка ми си идваме за 15 дни,дали с полиция да идем дирекно,или какви права точно имаме и как дa постъпим?Наистина ни е много битов проблема,в отчаяна ситуация сме,но все пак тук присъстват и закони,и всеки трябва да си знае правата.Благодаря ви предварително.С уважение и поздрави!
Последна промяна stela22 на 24 Апр 2008, 23:38, променена общо 3 пъти
stela22
Нов потребител

Мнениеот stela22 » 24 Апр 2008, 15:31

Апартамента които е след груб строеж е строен отдавна,преди 16-17г.
Последна промяна stela22 на 24 Апр 2008, 22:21, променена общо 1 път
stela22
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 24 Апр 2008, 15:43

stela22 написа:Апартамента които е след груб строеж е строен отдавна,преди 16-17г.,и там той притежава 1/4 по закон,тъй като е дарение от родителите на майка ми за майка ми.
А ние до сега не сме желали делба,защото ако ги разделят и този апартамент в които има квартиранти в момента остане на баща ми,ние само можем да забравим за него.

Абсолютно е ирелевантно Вашето желание, тъй като не сте собственик. Такава е майка Ви.
Какъв всъщност отговор очаквате? Явно има съсобственост, делба не желаете, каква Ви е целта и какво искате да Ви посъветваме?
Въпросът Ви явно е :"Как да отстраним баща ни, без да получи нищо?"
:roll:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот inspectora » 24 Апр 2008, 15:48

Когато се приберете в БГ отивайте на хотел и веднага при адвокат ... проблемът е сериозен ... Вие имате права в много отношения (или по-скоро майка Ви), но имате и някои заблуди по отношение на правата на баща Ви и майка Ви върху имотите ... необходимо е да се видят и документите ... Но не си губете времето докато сте в БГ - адвокат!
inspectora
Активен потребител

Мнениеот stela22 » 24 Апр 2008, 16:16

Никoй нищо не иска да му взема,а само да можем да си влезем в апартамента в който сме живяли-преди да заминем за чужбина и отраснали там.Той ни каза,че първо трябвал да попита хората които е пуснал там-квартирантите,дали са съгласни ние да си идваме от време на време,което значи че той ни поставя пред такава ситуация която да се чувства само той собственик,при положение че е половината на майка ми.И въпроса ми беше как да постъпим,при положение че и маика ми-не аз,има права над апартамента?
Последна промяна stela22 на 24 Апр 2008, 22:20, променена общо 2 пъти
stela22
Нов потребител

Мнениеот stela22 » 24 Апр 2008, 17:08

Ами бих желала с прост език.Защо,ако не аз,майка ми да няма право да си влезе в апартамента,като половината си е неин.Ето на това ми отговорете.
stela22
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 24 Апр 2008, 17:17

Ето Ви съвсем просто:
Майка Ви и баща Ви са се развели пред съд. Съдът , в решението е определил ползването/не собствеността / върху семейното жилище. Направете си справка в решението на кого е възложено ползването. Семейното жилище обаче е едно, а не двата апартамента. Ако семейното жилище е за майка Ви , обърнете се към адвокат , той знае как да действа.Ако е за баща Ви , единствения Ви вариант остава делбата.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот stela22 » 24 Апр 2008, 23:35

Сега нещата стават много по-лесни.Благодаря ви,по-просто от това не.Никога до сега не съм се занимавала с правни проблеми,и неможе само заради това че тук всички сте добри в тази област да ме връщате в първо отделение,признавам си в правото съм профан,но ако всички разбирахме нямаше да има хляб за вас! :) :) :) :P :P :P :P :P И да добавя,не пожелавам на никoй да дойде до проблемите на хората които помагате,наистина е ужасно! :(
stela22
Нов потребител

Мнениеот ralitsa » 25 Апр 2008, 15:56

А, да... и ако в бракоразводното решение пише, че жилището се предоставя за ползване на баща Ви, може да заведете срещу него иск за обезщетение за времето, в което той го е ползвал, но не по- рано от деня, от който писмено сте го поканили да Ви изплаща това обезщетение.. само давам идея.
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот stela22 » 26 Апр 2008, 02:06

Благодаря ви за съвета,много сте мил/а!Но предполагам е възможно да пише че могат и двамата да го ползват..Незнам,само гадая,като дойдем в БГ ще разберем.. :roll:
stela22
Нов потребител

Назад към Семейни казуси