начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Какво трябва да направя,за да взема детето в чужбина

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Какво трябва да направя,за да взема детето в чужбина

Мнениеот ninkaa » 07 Юли 2009, 18:33

Здравейте,разведена съм от година и половина и имам син на 7г.При развода родителските права бяха присъдени на мен ,бившият ми съпруг има право да го вижда всяка събота или неделя и един път през годината за един месец.С него не живеем в един град и за това време след развода го е взимал не повече от 3-4 пъти за по 2-3 дни,и един път е идвал да го види.От 5 месеца съм в чужбина и искам да взема детето при мен,за което сега се грижат родителите ми. Написах много писма до бившия ми съпруг с искане да ми разреши да взема детето при мен,но не получавам никакъв отговор.Oтказва да разговаря с мен.Споменал е пред наши познати че няма да ми разреши да взема детето,това ме кара да мисля че отговора му по този въпрос ще е отрицателен.Моля Ви, дайте ми съвет как да постъпя в този случай как трябва да действам в случай че не ми разреши да взема детето.
ninkaa
Нов потребител

Re: Какво трябва да направя,за да взема детето в чужбина

Мнениеот bobsana1 » 07 Юли 2009, 19:45

Не можете без негово съгласие.
bobsana1
Младши потребител

Мнениеот milletti » 08 Юли 2009, 11:12

Може, може. Съдебно решение замества съгласието на другия родител.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=31192
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот ninkaa » 08 Юли 2009, 14:19

milletti написа:Може, може. Съдебно решение замества съгласието на другия родител.
http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?f=6&t=31192
Благодаря Ви,за зрънцето надежда,което посяхте в мен,за една майка принудена да се бори с егоизма и ината на бившия си съпруг,това е един неоценим жест.Благодаря!
dpradanov написа:Минке,
Вземи си тпотиите под мишница и иди при адвоката, който те е развел, за да си разправяш дрънканиците на него ... Срещу заплащане, разбира се :wink: :idea: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Отностно Вашето мнение,аз съм напълно наясно,че на този свят никой никому не дава даром.За тази процедура трябва да наема адвокат,но много е важно да попадна на адвокат,който е запознат с тези дела,който може да ми помогне в разрешаването на проблема.Ще Ви бъда много благодарна,ако ме насочите към кого да се обърна.Отправям зов за помощ,към всички които могат да помогнат. Моля Ви,помогнете!
ninkaa
Нов потребител

Мнениеот zonnetje » 08 Юли 2009, 18:01

ninkaa,

Като майка и родител съм напълно съпричастна с проблема на Вас и Вашето дете.
За да взема дъщеря си да живее с мен в Белгия трябваше да водя дела по чл. 72 СК.

Ако искате включете си опцията да получавате съобщения на лична поща и ми пишете.
zonnetje
Младши потребител

Мнениеот bea-999 » 08 Юли 2009, 19:23

zonnetje написа:ninkaa,

Като майка и родител съм напълно съпричастна с проблема на Вас и Вашето дете.
За да взема дъщеря си да живее с мен в Белгия трябваше да водя дела по чл. 72 СК.

Ако искате включете си опцията да получавате съобщения на лична поща и ми пишете.

Моля, искам и аз да науча повече, и аз имам същия случай.

Моля, пиши повече, мисля, че има много майки в подобна ситуация.

И аз ще завеждам подобно дело, и наистина имам нужда да преценя добре как да го спечеля и да си освободя детето от един .............. Вярно е, че навремето съм го избрала да е баща на това дете, но тогава не показваше признаци да е толкова тъп и злобен. Най-малкото, и не смееше. Сега се изживява като бог, защото са му обяснили как да ме изнудва и малтретира, и как да използва правата си злонамерено, за да прави гнусотии и на мен и на детето.

Е нема да успее, заклевам се, но защо??? Защо??? никой не печели от това....за съжаление човешката злоба и деградация са ужасни!

Не че той е щастлив така, но на, нарочно да причинява гнусотии, що за човек трябва да си???
bea-999
Потребител

Назад към Семейни казуси