начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Предбрачен договор

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Предбрачен договор

Мнениеот namakak » 10 Юли 2009, 23:02

Освен застраховка живот,бъдещите съпрузи могат ли да направят и в предбрачния си договор,при побой и извинение,примерно счупен нос,кръвонасядания,синини и цени при доказана експертиза и свидетели,аха и цени при алкохолна зависимост и постъпилата уплаха у беззащитните и родените деца?
Въобще договор за какво може да си направят брачните двойки?Може ли да се впише и тройка?!Нотариус ли само се изисква? :roll:
Аватар
namakak
Потребител

Re: Предбрачен договор

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 04:17

namakak написа:Освен застраховка живот,бъдещите съпрузи могат ли да направят и в предбрачния си договор,при побой и извинение,примерно счупен нос,кръвонасядания,синини и цени при доказана експертиза и свидетели,аха и цени при алкохолна зависимост и постъпилата уплаха у беззащитните и родените деца?
Въобще договор за какво може да си направят брачните двойки?Може ли да се впише и тройка?!Нотариус ли само се изисква? :roll:

:roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: разплаках се. Често не ви разбирам питанията, но с това :roll: ме тръшнахте в земята. :lol:
Начи, казвате- дайте да узаконим и определим предварително ценоразпис за физическото насилие по отношение на съпрузите, та да го узаконим в противоречие със закона. После- да овъзмездим и стреса за децата :shock: и след това: пито- платено. До следващата фактура. :lol: :evil:
Като бонус- в интимния семеен живот ще взимат дейно участие Пешо/ Пена от 5 етаж, ако са в затруднение- тогава може и някой по заместване...

Четете СК нов. Договорът ще се сключва пред нотариус, АВ ще имат специален регистър за тях. В момента, казват, тече процедура по предаване на информационния масив от ГРАО към АВ.

п.п. Какви ги редите изобщо?!? 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 09:34

Темата, poli_g, е иронична - не виждаш ли? :lol:
Че какво друго е предбрачния договор, освен един "ценоразпис". Какво общо има, казвам, този чисто комерсиален акт с възторга и готовността на влюбените за саможертва в името на възвишеното? Нима мечтите на влюбените включват и подялбата на имуществото и децата в предстоящия развод? Нима в края на крайщата самият развод, колкото и да е разпространен в реалността, присъства в тези мечти?
Много точно е схванал namakak същността на този закон... но това е падение не на Законодателя, а на цялото ни общество и точно вие, адвокатите, скоро ще бъдете погнусени от размаха на това падение... Защото то ще съсипва брака по-сигурно от алкохола и краткотрайните забежки на влюбените...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот miriam » 11 Юли 2009, 10:09

Пламка , ма то кой пречи на истинската , голямата любов с главно Ъ да се венчае без предбрачен договор и без уговорки за тройки?!... :lol:
Какво сме криви ний адвокатите , че имате касови апарати наместо големо червено сърце , кат на Данко? :mrgreen:
Законодателят просто куцука след обществените реалности -хората крадат и искат да имат ясна визия за съдбата на откраднатото :P
Ти сега , ако си наскубал неколко предприятия и пет шест европроекта , ще ли си съгласен като се окифлиш с някоя комерсиална ......... после след като изтрополи по нанадолнището големата либоф-и да те върне в първи клас?!
miriam
Потребител

Мнениеот Melly » 11 Юли 2009, 10:14

plamen_penev написа:Темата, poli_g, е иронична - не виждаш ли? :lol:
Че какво друго е предбрачния договор, освен един "ценоразпис". Какво общо има, казвам, този чисто комерсиален акт с възторга и готовността на влюбените за саможертва в името на възвишеното? Нима мечтите на влюбените включват и подялбата на имуществото и децата в предстоящия развод? Нима в края на крайщата самият развод, колкото и да е разпространен в реалността, присъства в тези мечти?
Много точно е схванал namakak същността на този закон... но това е падение не на Законодателя, а на цялото ни общество и точно вие, адвокатите, скоро ще бъдете погнусени от размаха на това падение... Защото то ще съсипва брака по-сигурно от алкохола и краткотрайните забежки на влюбените...

Аааа, Пенев,
Не съм съгласна с теб.
Казаното преди и в първите години след венчилото отлита, човече.

Друго си е Негово Величество Договорът. :D

Има си и добри страни скрепното с подпис съглашение. В повечето случаи ще бъде изключено да бъде постигната преследваната с брака "специална" ЦЕЛ от един от бъдещите съпрузи. :idea: :D :D :D
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 12:52

Недей така miriam! Ти сега ще ме изкараш, че съм против тройките! :(
Така е Melly. Разбирам го, но не знам защо се дразня от превръщането на онова особено чувство в обект на покупко-продажба... Христос според мен напълно се е провалил в опита си да ни каже своята истина...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 14:12

plamen_penev написа:.. но това е падение не на Законодателя, а на цялото ни общество и точно вие, адвокатите, скоро ще бъдете погнусени от размаха на това падение... Защото то ще съсипва брака по-сигурно от алкохола и краткотрайните забежки на влюбените...

Пенев, клиентите не пречат на нашата работа, те СА нашата работа. :lol:
А ние си обичаме работата :wink: ... та за каква погнуса иде реч изобщо?!?

п.п. Не се знае отново по какъв начин ще разберем този институт, но като цяло според мен е положителен/ изключвам хрумките на намакак/.
Само времето ще ме санкционира.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 15:52

Ето пак с подозрение към думите на физика... Разбира се, че за адвокатите предбрачните договори са само още една опция към работата им! Ще се погнусите, poli_g, от това, с което ще се срещате - пазарлъци за пари и иманета между ... уж влюбени...
Защо ли се обяснявам?! Как можеш да обясниш на слепия разликата между пурпурното и червеното... :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 17:23

:roll: :lol: За незряща, каквато индиректно ме наричаш, съм видяла доста нещица.
Ти определено не си. Ако беше, щеше да знаеш, че има ли имущество - по правило има пазар. Без значение предмета на делото.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 11 Юли 2009, 17:28

plamen_penev написа:Защо ли се обяснявам?!
Как можеш да обясниш на слепия разликата между пурпурното и червеното... :roll:

Хи-хи-хи- хииииии,
Я да се опитам да ти отговоря аз "незрящата" за разликата между пурпурното и червеното, Пенев,
Готино е да си важен, но по-важното е да си готин :idea:
ДА намериш сили да изречеш вълшебната думичка СЪЖАЛЯВАМ,
НО и да има кой да те разбере... http://www.youtube.com/watch?v=pU5nmts5Zq0 :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот fani_i » 11 Юли 2009, 18:34

Отдавна не бях се смяла така :D :D
Извиненията и тройките си вървят към брака като бонус, особено след петата година, не е нужно чак и да се договарят..., но ако някой напира, изрично ще се включват :D
fani_i
Потребител

Мнениеот miriam » 11 Юли 2009, 19:36

ти ако различаваше доматеното от кармъзъта , бордото от аленото и пурпурното от розето нямаше да оставиш твоят приятел със съвместното съжителство и прибрания апартамент в небрано лозе.....нали ти пуска темата? :P
според мен просто кокетничиш :lol: :P
miriam
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 19:46

Истината е miriam, че съм изненадан, че точно на теб ти се вижда смешна темата ми за прецакания ми приятел... а като че ли не забелязваме пропуснатото "узаконяване" на отдавна и широко разпространеното "съвместно съжителство". :roll:
И нима наистина одобряваш пазарлъците за имущество "пред вратата на брачната стая"? Не останах с такова впечатление... Ами че това си граничи с проституцията... О! Забравих... май грижещите се за държавата вече удостоиха с височайшето си внимание тези важни за просперитета на държавата ни "труженички"...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот miriam » 11 Юли 2009, 19:56

хич не ми се вижда/ше/ смешна темата;
ако се смеех на такива неща да ми се е развързал пъпа от смях , пък и никой не ме е наемал до сега за да ме слушаш как кърша смеховки:)

колкото до сериозния въпрос-не , не одобрявам нищо , и не заклеймявам нищо , юристът е набглюдател страничен , коментатор писмовен , изразител на делегирани позиции , философстващ ум, боравещ с огромна представителна извадка заради работата си в ежедневието...
има реалии , има факти , сега, дали са новост в комерсиалното общество , дали е въпрос на мода , дали е въпрос на феминизъм , дали революционна ситуация имаме-все тая-първо се променят междучовешките отношения. Става нещо бре! До вчера жените нямат паспорти-от днес имат право да гласуват. До вчера караш с до 0.5 промила , от утре вече нямаш такъв толеранс. До вчера за конкубинат има наказателна сопа , от днес можеш да правиш всичко защото си само морално укорим , но не и в наказателния смисъл виновен.
И правото просто дотичва закъсняло задъхано накрая в опити да ги догони , рамкира и вкара в приемливи граници-това е....

но ти кажи , ако ще се впрягаш тука да знам-с теб да не се шегувам вече , няма проблем:)
miriam
Потребител

Мнениеот Гост. » 11 Юли 2009, 20:04

И правото просто дотичва закъсняло задъхано накрая в опити да ги догони , рамкира и вкара в приемливи граници-това е....

Това е цялата истина :idea:

Пенев е само докачлив, но ще разбере полезността на този институт. Някога, въпреки моралните терзания сега.
Пенев, само си помисли, ако тогава е могъл да договори... дали сега щеше да е на улицата- сам и ограбен/ последното в преносен смисъл/.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 11 Юли 2009, 21:35

... ако ще се впрягаш тука да знам-с теб да не се шегувам вече , няма проблем

Няма да се впрягам приятелко! Това с докачането е поза. На! И poli_g се хвана :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот namakak » 11 Юли 2009, 22:29

Охохо,божествени сте,мноо яко :D
Този въпрос ми дойде отвътре,заради една пребита млада жена на 20 г.
Нейната история:Пича е на 35 години с развод и деца ,които със свидетели му се полагат като "свестния родител".Прави след развода веднага бебе на неопитното.Ражда се едно душко добродушко слънчице.
Младата жена е бита по време на бременност и има сцепена вежда.Следват извинения,раждане,синини,бягство,връщане,обещания,потрошване от бой,бягане по нощница/щяла е да скочи от висок етаж,за да се спаси от боя/,кръв,свидетели,полиция,взимане на бебето/на 10 месеца/с полиция на сутринта,сезиране до определени ортани.Дело и забрана поради домашно насилие.
Следва психотормоза.Телефони,приятели и техни удари по външната врата на жилището където се е приютила ,за да спаси детето си и себе си.5 пъти обаждания до 112.Назначили са с родителите охрана у дома.
Заплахите и писмата до нея са от рода,извинявай поради алкохолното ми замъгляване,но те обичам...Много ми липсва детето/добре че не го е утрепал и него/.....
И понеже от 2005г. е много сериозен тоя закон и се спазва,вие бихте ли станали свидетели срещу човек на който жените му бягат,има племенници с журналистическа характеристика като убийци и наркодилъри/с което той я заплашва/?
На мен не ми пречи,ако бях свидетел дори и само на сините и авторитета с който жената се бори за живота си.
Значи имаме,разведен с две деца и баща,слугинче което е родило и като му кажат купи хляб ма,вечерта ще го пребият защото е трябвало вместо добруджа да бъде бял..
Жената не сме е да излиза.Едни казват по-далече там където са замесени наркотици,полицаи казват:хич да не я е страх.
Аватар
namakak
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 12 Юли 2009, 07:50

Хайде сега да видим namakak, какво общо има разказаната от вас история с вашата тема за предбрачните договори? Пояснете моля :roll:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот helene » 12 Юли 2009, 12:16

Много си е на място този институт "предбрачен договор". Личните отношения са много деликатна тема и мисля, че трябва да се създават законово различни институти, които да ги регулират. Предбрачният договор е крачка напред, има си своето място в правната ни система. След промените, в период на преход към демокрация настъпи и голяма промяна в морала, ценностите и личностното развитието на подрастващите, което би трябвало и да доведе по един естествен начин и до промяна в правните отношения. В този смисъл е и предбрачният договор. Няма смисъл да напомням, че предмет на правото е регулирането на обществените отношения и естествено при настъпила промяна в отношенията, следва да има и промяна в законовите институти, които ги регулират.
helene
Потребител

Мнениеот namakak » 12 Юли 2009, 20:13

Пенев,много ми бяха симпатични и двамата докато тя едвам оцеля ,за да има сили да гледа бебето.
Като техен приятел,защо да не им бъде препоръчан спора да бъде разрешен нотариално,за съвместно съжителство и преди това да се платят щетите по тялото й.И двете страни ще са доволни и любовни.Само за алкохолната зависимост,нищо не ми идва на мисъл,една жена ми беше споделила ,че се сипва в супата свински капки мляко от кърмачка.За "приятели по чашка" не знам закон.Може би нотариални приятели :wink: :)
Аватар
namakak
Потребител

Назад към Семейни казуси