начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Отнемане на родителските права и на двамата родители

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отнемане на родителските права и на двамата родители

Мнениеот tarja94 » 21 Окт 2009, 15:19

Здравейте! На 16 години съм и искам да попитам възможно ли е по някакъв начин да съдя родителите си и да им се отнемат родителските права?Има достатъчно основания,включващи че и двамата са алкохолици,баща ми не се интересува много от мен и рядко говорим,а майка ми в момента е безработна,опитва се да краде от мои заделени пари,не се прибира по цяла нощ понякога,нека добавим че баща ми ме обвинява че не я следя дали пие,когато той носи алкохол вкъщи.Свидетелка съм на много скандали,побои и т.н. Има още много причини,но няма да ви губя отделенето време.И също така,ако някой знае да ми разясни малко по-подробно за процеса. Има едно семейство,което проявява желание да ме осинови,ако се стигне до там,добри хора са и са роднини на един мой познат.Питам се дали това изобщо е възможно,четох семейния кодекс,но ... Предварително благодаря за отговорите и се надявам да ги получа скоро,защото в скоро време може и да останем без покрив над главите си заради тях и искам да се ориентирам какво ще правя.
tarja94
Нов потребител

Re: Отнемане на родителските права и на двамата родители

Мнениеот laridii » 21 Окт 2009, 17:19

Отидете в отдел "Закрила на детето" във Вашата община и им разкажете всичко.
laridii
Потребител

Re: Отнемане на родителските права и на двамата родители

Мнениеот katerinakuch » 22 Окт 2009, 14:31

[quote="tarja94"]Здравейте! На 16 години съм и искам да попитам възможно ли е по някакъв начин да съдя родителите си и да им се отнемат родителските права?Има достатъчно основания,включващи че и двамата са алкохолици,баща ми не се интересува много от мен и рядко говорим,а майка ми в момента е безработна,опитва се да краде от мои заделени пари,не се прибира по цяла нощ понякога,нека добавим че баща ми ме обвинява че не я следя дали пие,когато той носи алкохол вкъщи.Свидетелка съм на много скандали,побои и т.н. Има още много причини,но няма да ви губя отделенето време.И също така,ако някой знае да ми разясни малко по-подробно за процеса. Има едно семейство,което проявява желание да ме осинови,ако се стигне до там,добри хора са и са роднини на един мой познат.Питам се дали това изобщо е възможно,четох семейния кодекс,но ... Предварително благодаря за отговорите и се надявам да ги получа скоро,защото в скоро време може и да останем без покрив над главите си заради тях и искам да се ориентирам какво ще правя.[/quot

Прекрасно е, че не всички деца са като Вас.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси