начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

право на бащата за контакт с детето

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

право на бащата за контакт с детето

Мнениеот nidope » 20 Яну 2010, 10:35

Аз съм разведен от 3 години. Имам дете от бившата ми жена ,което в момента е на 2,5 години. нямаме решение за родителскит еправа. То живее при майка си. Майка ми го дава запо 2 4аса на седмица,някои път дори и по-малко. Въпросът ми е ако в момента предизвикам дело ,съдът ще ми разреши ли официално да го виждам повече време-например 2 уикенда през месеца и дни през лятото и празниците.Аз се страхувам ,че ще кажат,че детето е много малко и нямам д ами дадат тези права. Вторият ми въпрос еследния. Детето ми е доста болно в момента, но бившата ми жена ходи нработа и не стои при него ако оставя на други хора. Аз и предложих да го гледам аз доакто е болно щом тя не може, но тя н е е съгласна дори не ми дава да го виждам в момента с предтекст ,че е болно. А аз искам просто някой да се грижи за болното ми дете. Но май според законите на България съм безсилен и нямам никакви права да си защитя детето си. Ще се радвам някои д ами даде съвет. Благодаря Ви предварително!
nidope
Нов потребител

Re: право на бащата за контакт с детето

Мнениеот usra_ovcova » 20 Яну 2010, 12:15

Вземете си решението,с което "сте се рзавели" и идете на адвокат.
Има начин да се "принуди" майката да дава детето.
Отначало финансови санкции,после и други последици...някои и нежелани,ама...
usra_ovcova
Потребител

Мнениеот nidope » 20 Яну 2010, 12:24

проблемът е че в решението з а развод н е е споменато детето. Там не са му определени родителските права И правовите органи в града са ми отказали всякакво съдействие доакто не видят решение. А аз незнам дали да водя дело,застото незнам какво ще присъди съда за толкова малко дете
nidope
Нов потребител

Мнениеот mery_sweet » 20 Яну 2010, 12:28

По време на развода явно бившата ви съпруга е била браменна....по закон имате право да виждате детето повече от 2 часа седмично. Аз не съм адвокат но наскоро приключи и моя развод и до някъде съм запозната с тази част. Вземете си адвокат и заведете дело. Въпреки, че детето е малко, майката няма право да го отделя от баща му. Тъй че задействай те се за да можете да си взимате детето. Успех!!!
mery_sweet
Нов потребител

Назад към Семейни казуси