начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

размер на издръжка

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

размер на издръжка

Мнениеот krasy7 » 12 Мар 2010, 11:57

Здравейте,
Четох доста от публикуваите теми, но не открих сходни с моя проблем и затова пиша.
Разведена съм от 6год.Имам дете на 11год.При развода определиха изръжка от 50лв.С бившия на уговорка се разбрахме по 65лв. и то е от около 1-1,5год.
Лятото не ми даде изръжка 3мес., защото детето си ходело често на село при неговата майка и защото му купил колело и надуваем басейн.Ок - добре, но само това.Не му купува дрехи,обувки,учебни тетрадки и помагала- изобщо нищо.
Та въпросът ми е : Мога ли да претендирам да ми плати въпросните три месеца от лятото и да претендирам за по-висока от 65лв идръжка
Искам детето да ходи на курсове по математика и български, но немога да си позволя.Има ли някакво основание да се подпомага от бащата този вид разходи.
И изобщо да ме насочите какви претенции мога да имам
Благодаря предварително
krasy7
Нов потребител

Re: размер на издръжка

Мнениеот rts » 12 Мар 2010, 14:01

Можете да претендирате за увеличаване на издръжката - необходимо е да се заведе дело.
Можете да претендирате и за неплатените издръжки за 3 месеца. Там ще водите изпълнително дело.
За двете дела Ви е нужен адвокат.
rts
Активен потребител

Re: размер на издръжка

Мнениеот Pause » 15 Апр 2010, 16:23

Хубаво е да се види и възможностите на бащата т.е дали разполага с достатъчно средства ,които предполагат нуждите на детето.
Аватар
Pause
Активен потребител

Назад към Семейни казуси