- Дата и час: 09 Яну 2025, 23:05 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да прецакаш собственик на апартамент...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
как да прецакаш собственик на апартамент...
Ако при развод ви е присъдено семейното жилище,което е на трето лице и без неговото съгласие сте се регистрирали и живеете там може ли то да Ви осъди по новия семеен кодекс да напуснете жилището му и да плащате наем за времето,което сте живели там без съгласието на собственика.Има ли значение,че жилището е дадено от съда за ползване при стария семеен кодекс до навършване 18 години на детето.Ползвате вода без да плащате в това жилище кой може да ви принуди да я платите-партидата е на името на собственика въпреки,че той никъде не се е подписвал-апартамента е нов и де факто собственика не е влезнал във владение на имота си,тъй като е бил сюрпризиран с вече живущи бъдещи роднини...вече бивша мащеха и братче,развод на бащата,за да има съдебно решение за ползване на семейното жилище от мащехата и братчето... този номер погоди мащехата на сина ми и той с две деца е под наем,а тя живее без пари в неговия апартамент-демокрация и справедливост,как да не се чувстваш защитен и в какво да вярваш,когато ти бъркат законно в джоба и частната ти собственост въобще не е неприкосновена,защото никой не я защитава...Как може съдия да присъди чуждо жилище за ползване за такъв дълъг срок без да иска да попита собственика на това жилище за мнението му по въпроса-за какви закони говориме,за какви права-детето на самонастанилата се има права,а двете деца на сина ми те нямат ли права да живеят в частната собственост на баща си или трябва да изплащат греховете на умрелия им дядо,че правил секс с 20 години по-млада жена преди да умре...и се родил чичо им,който е по-малък от първото дете на сина ми-собственика,който още не е влезнал във владение на собствения си апартамент.Нали била неприкосновена частната собственост-да ама не,както казваше Петко Бочаров след като ти я вземат за ползване без да те питат,без твое разрешение-нали сме европейци,а за мен няма нищо европейско с решението на този съдия,който лишава семейството на сина ми от жилището им и не зная как мога да се преборя с тази бюрокрация-водят се дела,обжалват се,а справедливост дали ще доживееме...Пазете си имотите,защото с добро не става...само нерви,дела и не се вижда края,ами утре и нейните дъщери ще родят деца и съда и на тях ще присъди чуждия имот,така ли да го разбираме...Благодаря на всички,които ще ни дадат съвети в тази неприятна и деликатна ситуация,а за горкото сираче не се тревожете,че няма къде да живее-умиращия му баща чрез фиктивна продажба му даде къща с място до София-дано алчната майка не продаде къщата на детето и да го остави наистина без жилище.
- nelkapopova
- Младши потребител
Re: как да прецакаш собственик на апартамент...
Ще се опитам да ви отговоря, но едните са семейни отношения, а другите са облигационни.Единият иск е владелчески ,а другия петиторен за изваждането от имота.И за сметките може да се упражни Чл59ЗЗД.Решението на съда не обвързва третото лице,зависи каква воля ще изяви.Но ,в случая не е наемно правоотношение и не дължи суми за наем.
-
Pause - Активен потребител
Благодаря Ви много за компетентния отговор.
- nelkapopova
- Младши потребител
Чл. 59. Вън от горните случаи, всеки, който се е обогатил без основание за сметка на другиго, дължи да му върне онова, с което се е обогатил, до размера на обедняването.
Това право възниква, когато няма друг иск, с който обеднелият може да се защити.
Доказателствата трябва да установят,че между страните съществува вещно правен спор./Решение от брачна колегия и решение от последното дело/устанянащи основанието за този иск.Също и нотариален договор за покупко продажба.А мен ако ми требеше,всички документи бих дал като доказателства.
Сът ще приеме,че периода,за който ищеца е бил лишен от възможността да ползва имота си е този посочен в исковата молба.В резултат на което за ищеца е настъпил вредоносен резултат,съразмерно с пазарния наем на жилища от този род.При ползване ищецът би реализирал доход от пазарните цени за наем.Имуществото му би се увеличило,а това не е станало,тъй като ответникът е ползвал.Между обедняването на ищеца и обогатяването на ответника има връзка-съществуващия правен спор между тях и ползването на ответника на това жилище.Налице са елементите на чл.59 ЗЗД и претенцията се явява доказана.Вещото лице е установило,че наемната цена на такъв имот е някаквата сума.При изложеното съдът ще намери,че иска се явява основателен,доказан и сэобразно заключението на вещото лице сумата от пазарния наем/не договорен евентуално между страните/.Ответникът ще понесе и направените от ищеца разноски по делото.Възможно е ответникът да заплати и адвокатския хонорар,поради ред причини.
За иск от 30000лева само сме чували,че беше 5000лв цената някога.Но на иск който ще се съобрази само с пазарен наем.Хубавото е,че всеки може да отиде в общината и да се консултира какъв е пазарния наем за категория имоти Център,първа,втора,трета и всякаквите там категории.В момента имайки предвит,че НАП ще събира 10% от всеки наем от ползващия такъв,то пазарните наеми ще са с по-голяма цена
Мноо съм добър Да пази господ от бременни,че и аз получих стрес,дори и да съм заинтересован по подобен още по-порочен начин.
С интерес ще следя развитието на този ужас,но възмездие ще има!Щом съм с теб,другите да ги пази господ,живи и здрави да са,докато ги призовете по иск с този чл.59 на настоящия адрес,за да не се укрият и забавят плащането за което ще бъдат осъдени.
Това право възниква, когато няма друг иск, с който обеднелият може да се защити.
Доказателствата трябва да установят,че между страните съществува вещно правен спор./Решение от брачна колегия и решение от последното дело/устанянащи основанието за този иск.Също и нотариален договор за покупко продажба.А мен ако ми требеше,всички документи бих дал като доказателства.
Сът ще приеме,че периода,за който ищеца е бил лишен от възможността да ползва имота си е този посочен в исковата молба.В резултат на което за ищеца е настъпил вредоносен резултат,съразмерно с пазарния наем на жилища от този род.При ползване ищецът би реализирал доход от пазарните цени за наем.Имуществото му би се увеличило,а това не е станало,тъй като ответникът е ползвал.Между обедняването на ищеца и обогатяването на ответника има връзка-съществуващия правен спор между тях и ползването на ответника на това жилище.Налице са елементите на чл.59 ЗЗД и претенцията се явява доказана.Вещото лице е установило,че наемната цена на такъв имот е някаквата сума.При изложеното съдът ще намери,че иска се явява основателен,доказан и сэобразно заключението на вещото лице сумата от пазарния наем/не договорен евентуално между страните/.Ответникът ще понесе и направените от ищеца разноски по делото.Възможно е ответникът да заплати и адвокатския хонорар,поради ред причини.
За иск от 30000лева само сме чували,че беше 5000лв цената някога.Но на иск който ще се съобрази само с пазарен наем.Хубавото е,че всеки може да отиде в общината и да се консултира какъв е пазарния наем за категория имоти Център,първа,втора,трета и всякаквите там категории.В момента имайки предвит,че НАП ще събира 10% от всеки наем от ползващия такъв,то пазарните наеми ще са с по-голяма цена
Мноо съм добър Да пази господ от бременни,че и аз получих стрес,дори и да съм заинтересован по подобен още по-порочен начин.
С интерес ще следя развитието на този ужас,но възмездие ще има!Щом съм с теб,другите да ги пази господ,живи и здрави да са,докато ги призовете по иск с този чл.59 на настоящия адрес,за да не се укрият и забавят плащането за което ще бъдат осъдени.
-
namakak - Потребител
Да ама не както казваше Петко Бочаров-съдийката реши че щом апартамента е даден за ползване без да е упоменат наем-да не се плаща такъв нито пропуснати ползи...е какво ще кажете сега...ние си обжалваме разбира се но това велико решение ме кара да се чудя как може да разрешат да ползват без твое съгласие апартамента ти и да не плащат наем СРАМ МЕ Е ОТ РЕДА В ДЪРЖАВАТА НИ ТОВА ЛИ Е ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА . Апартамента е на трето лице-то никога не си е давало съгласието въпросната госпожа да живее в него и какво се получава-дела,разправии с години,тя не плаща вода,наем-вече и ток,не ми е ясно каква държава сме
- nelkapopova
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|