начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

право на наследство?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

право на наследство?

Мнениеот stana71 » 12 Дек 2011, 20:01

Здравейте!Имам въпрос относно наследство.Баща ми почина, той има брат и сестра .Сестрата е - осиновена , когато е била на 16 години от друго семейство.Въпроса ми е тя има ли право на наследство / някакви ниви разбрахме ,че има татко от своя та баба/?
Спомням си нещо, че татко се е консултирал и са му казали, че няма права щом е осиновена, но кой ти е мислил че ще дойде такъв ден и не съм запомнила с подробности.Благодаря ви..
stana71
Нов потребител

Re: право на наследство?

Мнениеот vseznaikoto » 14 Дек 2011, 21:07

Щом е осиновена няма да има право на наследство от вашия баща.
vseznaikoto
Младши потребител

Мнениеот yordanov_hs » 14 Дек 2011, 22:24

vseznaikoto написа:Щом е осиновена няма да има право на наследство от вашия баща.

А сега де!Знаем ли какво е осиновяването?Изобщо нещо знаем ли?
yordanov_hs
Младши потребител

Мнениеот rts » 15 Дек 2011, 18:31

Първо си изяснете въпроса с нивите - ако те са единственото наследство от баща Ви, но нямате понятие кои са тези имоти и нямате документи за тях, безсмислено е да мислите по-нататък.
Докато Вие не се откажете от наследството, оставено от баща Ви, неговите братя и сестри не го наследяват по закон. Ако има оставено завещание в полза на други лица, нещата се усложняват.
Консултирайте се с адвокат за нивите, а после - за останалото.
rts
Активен потребител

Назад към Семейни казуси