начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

развод и неспазване на точки от споразумението

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод и неспазване на точки от споразумението

Мнениеот the_fish » 14 Дек 2011, 15:38

Привет, на всички!

След оглед в търсачката не успях да намеря отговор и насоки по тези казуси:

1. Имам развод по взаимно съгласие, в който бившата ми съпруга трябваше да се преименува с моминското си име. Случайно, попаднах на решение от съда, че тя си е върнала отново фамилията ми.
Не е ли редно да ме уведоми, след като вече имаме споразумение за това? Поне не е ли редно, да ми дължи морално извинение, след като го прави зад гърба ми?

2. Изнесъл съм се от жилището, въпреки че имаме клауза по която оставаме в обикновенна съсобственост на имота, който сме купили по време на брака, като аз съм се отказал да ми плаща наем за идеалните ми части който ползва.
Възможно ли е да при тази ситуация, да поискам да ми се заплати наем за частта на имота които ползва.

3. Моля Ви, да ме насочите към адвокат в Русе или София, за евентуални действия.

Ще се радвам да споделите мнения и опит, ако някой от вас се е сблъсквал с подобна тематика.

Благодаря предварително за насоките Ви.
the_fish
Нов потребител

Re: развод и неспазване на точки от споразумението

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Дек 2011, 20:27

По-трудно е да промените вече статуквото, но имате право.

Имате право на обезщетение за ползване на жилището, намалено с размера за детето.

Трябва обаче да водите ново дело. Обикновено се прави отстъпка за ползването, с цел да не се предизвика реакция за делба или други спорове, но в случая явно имате мотив да искате наем.

Фамилното име не може да се ползва, освен ако не е доказала някак, че е известна с тази фамилия.
ivan_lawyer
Старши потребител

Re: развод и неспазване на точки от споразумението

Мнениеот ivan_lawyer » 16 Дек 2011, 17:22

Нямате лични съобщения и не можете да се свържете.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Семейни казуси