начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

ЗАПАЗЕНО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ СЛЕД РАЗВОД.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЗАПАЗЕНО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ СЛЕД РАЗВОД.

Мнениеот andrey13 » 18 Дек 2011, 17:41

Имам запазено право на ползване на къща, която построих по време на брака.Дарихме я със бившата ми съпруга, преди развода по взаимно съгласие.Заведох дело за разпределение право на ползване.Бившата ми живее в къщата с децата.
Може ли да ми се откаже това право, защото имам ограничено право на свиждане с децата два пъти в месеца?И какво бихте ме посъветвали да предприема?
andrey13
Потребител

Re: ЗАПАЗЕНО ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ СЛЕД РАЗВОД.

Мнениеот ivan_lawyer » 18 Дек 2011, 18:02

Може да се води такова дело, въпросът е малко неясен - дали е свързан с ползване на семейно жилище или нещо друго.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот nk7702n » 18 Дек 2011, 18:09

Тук от значение е на кого е присъдено правото на ползване на жилището след развода. Не стана ясно какво точно е дарено и дали това е станало след развода или преди това?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 19 Дек 2011, 19:36

Преди развода дарихме на децата си жилището.Като си оставихме право на ползване до живот.Искам да ползвам определена част. Делото е в ход и се приеха три схеми за разпределение право на ползване.Адвоката на ответницата твърди че съм имал ограничено право на ползване и така не може да искам да го ползвам, докато децата не навършат пълнолетие.
andrey13
Потребител

Мнениеот nk7702n » 19 Дек 2011, 21:25

andrey13 написа:Преди развода дарихме на децата си жилището.Като си оставихме право на ползване до живот.Искам да ползвам определена част. Делото е в ход и се приеха три схеми за разпределение право на ползване.Адвоката на ответницата твърди че съм имал ограничено право на ползване и така не може да искам да го ползвам, докато децата не навършат пълнолетие.

Какво значи, че делото е в ход и какви са тия три схеми на ползване!? Все още решавате как да се разпредели ползването ли?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 20 Дек 2011, 09:20

nk7702n написа:
andrey13 написа:Преди развода дарихме на децата си жилището.Като си оставихме право на ползване до живот.Искам да ползвам определена част. Делото е в ход и се приеха три схеми за разпределение право на ползване.Адвоката на ответницата твърди че съм имал ограничено право на ползване и така не може да искам да го ползвам, докато децата не навършат пълнолетие.

Какво значи, че делото е в ход и какви са тия три схеми на ползване!? Все още решавате как да се разпредели ползването ли?

Делото е на второ заседание и се изслуша назначеното вещо лице, което даде три схеми за право на ползване. Проблема е че адвоката на ответницата твърди че нямам право да искам да ползвам имота, защото децата са непълнолетни имам ограничен достъп на свиждане.Въпроса ми е какви шансове имам и какво да направя?
andrey13
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 21 Дек 2011, 18:49

Според законите, май не можете да се ползвате, тъй като имотът е фактически предоставен за ползване на майката.

Тъй като правото е Ваше, то съдът е разпоредил така, в интерес на децата.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 22 Дек 2011, 20:05

ivan_lawyer написа:Според законите, май не можете да се ползвате, тъй като имотът е фактически предоставен за ползване на майката.

Не предоставен на майката. Ние го дарихме на децата и толкоз. Развода ни е по взаимно съгласие. И какво значи не мога да се ползвам от него? Тогава дължи ли ми се обезщетение за това?
andrey13
Потребител

Мнениеот nk7702n » 22 Дек 2011, 20:20

andrey13 написа:
ivan_lawyer написа:Според законите, май не можете да се ползвате, тъй като имотът е фактически предоставен за ползване на майката.

Не предоставен на майката. Ние го дарихме на децата и толкоз. Развода ни е по взаимно съгласие. И какво значи не мога да се ползвам от него? Тогава дължи ли ми се обезщетение за това?

Това, че имотът е дарен на децата, не значи, че правото на ползване не може да си осъществява от някой друг. В случая ползването се предоставя на родителя, на когото е предоставено упражняването на родителските права. Още не сме разбрали какви бяха тия три схеми, за които споменахте преди това в постовете си!?
nk7702n
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 22 Дек 2011, 23:04

Колкото и да не те харесвам, и защото виждам, че оставаш неразбран въпреки, че ясно си поставил питането си- адвокатът на ответната страна трябва доста да се постарае, за да загубиш това дело, защото, ако не ме лъже паметта, къщата бе с голяма квадратура. Самият факт, че имате три варианта на разпределено ползване е показателен. Този път правото е с теб, както казват.

Това ползване няма нищо общо с режима на лични контакти с децата, но като поназнайвам нещо за теб, от тук, то е че ще ползваш с користни цели казаното...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 23 Дек 2011, 20:30

poli_g написа:

Колкото и да не те харесвам, и защото виждам, че оставаш неразбран въпреки, че ясно си поставил питането си- адвокатът на ответната страна трябва доста да се постарае, за да загубиш това дело, защото, ако не ме лъже паметта, къщата бе с голяма квадратура. Самият факт, че имате три варианта на разпределено ползване е показателен. Този път правото е с теб, както казват.

Това ползване няма нищо общо с режима на лични контакти с децата, но като поназнайвам нещо за теб, от тук, то е че ще ползваш с користни цели казаното...

Ако смяташ, че свиждането ми с децата е користна цел. А вярвай ми че майка им е толкова изкуфяла, че друг начин няма.
andrey13
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 23 Дек 2011, 20:43

Наистина са много зле след развода жените.

Мъжете като че ли преодоляват, но жените - използват личното отмъщение, сигурно е свързано с някакви тайни, които не знаем.

Както и да е, на мен също ми коства много нерви подобна ситуация, така че е разбираемо.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот andrey13 » 25 Дек 2011, 19:11

ivan_lawyer написа:Наистина са много зле след развода жените.

Мъжете като че ли преодоляват, но жените - използват личното отмъщение, сигурно е свързано с някакви тайни, които не знаем.

Както и да е, на мен също ми коства много нерви подобна ситуация, така че е разбираемо.

Няма тайни....има една мисъл:"Жените наистина управляват света, но още не са го осъзнали....а когато го разберат, ние мъжете ще сме в голяма беда" :shock:
andrey13
Потребител

Назад към Семейни казуси