начало

ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“ ВКС отказа ново дело на осъдения на доживотен затвор двоен убиец от „Соло“

Развод на български граждани с къща на изплащане в Италия

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Развод на български граждани с къща на изплащане в Италия

Мнениеот exec266 » 20 Яну 2012, 02:09

Здравейте.
Ясно е,че ще се стига до съд с бракоразводно дело и Ви моля да ми помогнете с информация,до къде може да се развие ситуацията,която е следната: имам сключен брак в България и семеен апртамент там.Сега живеем в къща в Италия,която изплащам на местна банка и чиято вноска+ток,вода и газ е два пъти повече от дохода на жена ми.Аз съм поел ангажимента с къщата и се пребирам и виждам двегудишната си дъщеря,която е родена тук в Италия, само в събота и неделя.А жена ми се грижи и гледа детето,като плаща и детксата градина.Плаща и разходите за храна вкъщи.
С времето отношенията ни започнаха да се изострят по ред причини и този уйкенд ще объждам с жена си развода,издръжки и други.Жена ми която не иска да живее в България и не й харесва факта,че мога да спря вноските и банката да прибере къщата,ме заплаши,че ще ми вземе всичко и че ще ми "отвори г*за от бачкане" за да ги издържам.Като български граждани,без италиянско гражданство и сключен граждански брак в България,възможно ли е българският съд да има отношение към къщата в Италия?Факта,че детето и жена ми са с итаиянски документи и живеят в Италия,може ли българския или италиянския съд да ме задължат да внасям италиянски издръжки? Би ли се променило нещо,ако по време на делото или след него,жена ми се сдобие с италиянско гражданство?Колко би могла да бъде издръжката по българското законодателсвто (мисля,че по някаква формула спрямо заплатите се изчислява?) ?
Опитах,да сбия темата в кратък,точен и ясен формат,но ми се струва,че ще са необходими още подробности.
Ще съм благодарен на всеки отговро.Благодаря за вниманието и лека нощ от мен.
exec266
Нов потребител

Назад към Семейни казуси