начало

Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент Защо румънският Конституционен съд анулира изборите за президент

Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наследство

Мнениеот dora_ns » 02 Юни 2022, 16:06

Здравейте! В продължение на около осем месеца в моя къща живееше бившият ми съпруг (дадох му ключовете и живееше там безвъзмездно), който, след като почина в болница, остави неплатени задължения към мобилен оператор в размер на няколко хиляди лева. Сключени са били на негово име два дни преди постъпването му в болница два договора за мобилни услуги и две устройства на лизинг, за които той твърдеше, че не знае, когато го попитах – бях видяла в телефона му пристигнали съобщения за сключените договори; в офиса на мобилния оператор отказаха да ми покажат копия от договорите, за да видя дали действително се е подписал. Синът му (също и мой син) депозира в районния съд отказ от наследство, тъй като нямаше съществени активи на името на баща му, а задълженията останаха не напълно изяснени като източник и обем, може да има и други задължения, освен известните ни. В къщата ми, където наследодателят живееше през последните месеци, от него останаха някои лични вещи (вкл. нова неупотребявана инвалидна количка) и последни покупки (грил, нова ел. самобръсначка), въпросът ми е какво да правя с тях, къде да ги държа, на кого да ги предам при необходимост. Тази къща сега е заключена и никой не живее там. Не разрешавам на сина ми да отиде в къщата, където са тези вещи, за да не се изтълкува, че е приел наследството. На този етап никой не ни е търсил по повод неплатените задължения, които продължават да нарастват, защото абонаментът и номерът не се закриват, докато някой не плати натрупаната сума, а това няма да е синът ми, надявам се. Предварително благодаря за мненията по въпроса.
dora_ns
Нов потребител

Re: Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наслед

Мнениеот ivanov_p » 02 Юни 2022, 18:51

Вие не сте наследник,може да ги вземете, особено ако детето е пълнолетно, може да извикате някой негов приятел да ги вземе. Ако тръгнат да се съдят трудно ще докажат каквото и да било, а и тогава вече конкретно ще се мисли как да реагирате.
ivanov_p
Активен потребител

Re: Съхраняване на вещи на наследодателя при отказ от наслед

Мнениеот dora_ns » 02 Юни 2022, 20:05

ivanov_p написа:Вие не сте наследник,може да ги вземете...
Много Ви благодаря за съвета.
dora_ns
Нов потребител

Назад към Семейни казуси