начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

един въпрос за преустройство на таванско помещение

Казуси за недвижими имоти

един въпрос за преустройство на таванско помещение

Мнениеот dimitaka » 18 Май 2006, 17:27

може ли да задам следния въпрос: имам таван, който е над апартамента ми. искам тавана да се преустрои за живеене. той и в момента се използва като допълнителна спалня (направени са известни подобрения, но се излиза от апартамента и по стълбището се отива до тавана. сега искам да пробия плочата, за да направя вътрешна стълба и да изкарам на тавана ВиК, също така и да вдигна малко покрива в ниската част и да сложа прозорец за да стане годен за постоянно живеене. въпросите ми са: необходимо ли е да се обявява някъде че това помещение ще се използва за жилище и може ли без съгласието на съсобствениците в етажната собственост да се направят описаните преустройства?
dimitaka
Младши потребител

Мнениеот alex4o » 19 Май 2006, 19:03

Без съгласието на етажните собственици няма да минете, след като ще засягате и покрива, т.к. същия се явява обща част. Ако сте в добри отношения със всички в ЕС най-добре си съберете такива съгласия, които са в нотариална форма.
Иначе аз лично съм виждал проекти идентични с вашия случай. Важното е да не се завземат общи части, а всичко да става във вашия апратамент с отвор на плочата т.н.т., но пак ви казвам, този проект мина без да се искат съгласие на ОС на ЕС и на непосредствените съседи. Не трябва да променяте съществено общи части или да завземате такива.
И така най-чисто и спокойно за вас е ако си съберете такива съгласия от ЕС.
alex4o
Потребител

Назад към Имотни казуси