начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

Покупка на съсобствен имот

Казуси за недвижими имоти

Покупка на съсобствен имот

Мнениеот iliyan_germanov » 05 Юни 2006, 12:09

Здравейте, предстои ми покупка на имот, който е съсобственост със съседния имот. Нотариуса ми каза, че трябва съсобственика на моят продавач да му даде някаква Декларация по чл. 33 от ЗС. Въпросът ми е има ли я някъде тази декларация и мога ли да я прочета какво съдържа?
iliyan_germanov
Нов потребител

именно де...

Мнениеот iliyan_germanov » 05 Юни 2006, 12:25

тъй като моят продавач няма намерение да се свързва със съсобственика на имота, това направих аз и човека каза, че няма проблем да подпише такъв документ. Та въпросът ми беше КАКВО СЪДЪРЖА ТАЗИ ДЕКЛАРАЦИЯ ПО ЧЛ. 33 ОТ ЗС
iliyan_germanov
Нов потребител

Мнениеот tessa » 05 Юни 2006, 12:32

трябва да декларира, че еди-кой си имот (описвате имота) му е бил предложен за закупуване от съсобственика му Еди-кой си при еди-какви си условия (описвате условията, при които Вие ще го закупите), но не желае да го закупи.
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот iliyan_germanov » 05 Юни 2006, 12:34

ОК, много благодаря, а трябва ли да пише, че съсобственика, освен че се отказва да го купи, е съгласен моят продавач да продаде имота на трети лица
iliyan_germanov
Нов потребител

Мнениеот tessa » 05 Юни 2006, 12:39

дали е съгласен, или не, е абсолютно без значение. Всеки може да се разпорежда със своята собственост, като единственото ограничение на това право, което чл.33 поставя, е съсобственикът първо да предложи на другия съсобственик да закупи имота при същите условия, а не да му иска разрешението или съгласието. Това е.
Аватар
tessa
Потребител

Мнениеот iliyan_germanov » 05 Юни 2006, 12:41

МНОГО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, ЛЕК И ПОЛЗОТВОРЕН ДЕН И УСПЕШНА СЕДМИЦА!
iliyan_germanov
Нов потребител

Назад към Имотни казуси