начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

заверка при чужд нотариус

Казуси за недвижими имоти

заверка при чужд нотариус

Мнениеот amber25 » 02 Юли 2006, 10:29

Имам следният въпрос:продавам наследствена селскостопанска земя и в момента набавям всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус.Проблемът е че майка ми,която е един от основните наследници от 20 години живее в САЩ и всички документи,които тя трябва да попълни трябва да са нотариално заверени от нотариус там.Досега всичко вървеше добре,но последните две декларации едната за гражданство и гражданско състояние а другата по чл.264,ал.1 са заверени не в българското консулство ,а при американски нотариус.Би ли било някакъв проблем това за пред нашия нотариус?
amber25
Нов потребител

Re: заверка при чужд нотариус

Мнениеот donna » 02 Юли 2006, 10:37

amber25 написа:Имам следният въпрос:продавам наследствена селскостопанска земя и в момента набавям всички необходими документи за изповядване на сделката пред нотариус.Проблемът е че майка ми,която е един от основните наследници от 20 години живее в САЩ и всички документи,които тя трябва да попълни трябва да са нотариално заверени от нотариус там.Досега всичко вървеше добре,но последните две декларации едната за гражданство и гражданско състояние а другата по чл.264,ал.1 са заверени не в българското консулство ,а при американски нотариус.Би ли било някакъв проблем това за пред нашия нотариус?

Колега ползвала съм документи заверени от чужд нотариус и по конкретно пълномощни и други д-ти ,вярно не касаеха въпроси с недвижим имот ,но всички тия бяха с апостил и превод и нямаше никакъв проблем. В твоя случай говори с нотариуса .
donna
Старши потребител

Мнениеот elenakotzeva » 03 Юли 2006, 10:31

За да важат заверките на американския нотариус ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРИДРУЖЕНИ С АПОСТИЛ съгласно Хагската конвенция.

В различните щати апостилите се издават от администрацията на щата или от съда - информация за това можете на получите от сайта на посолството на САЩ в София.

Ако няма Апостили към документите, няма да можете да си направите сделката.
elenakotzeva
Потребител

Назад към Имотни казуси