начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

прехвърляне на имот

Казуси за недвижими имоти

прехвърляне на имот

Мнениеот bambolino » 12 Юли 2006, 16:19

преди 6 години след смъртта на татко извадих у-ние за наследници на мен и на майка ми

преди известно време почина и майка ми .

след смъртта на родителите АЗ СЪМ единствен наследник на апартамент и вила

ка става прехвърлянето им на мое име И ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ТОВА

bambolino
Нов потребител

Мнениеот lodor » 12 Юли 2006, 16:23

не е необходимо нищо да правите, с удостоверение за наследници и нот. акт на родителите ще се легитимирате като собственик. По желание може да се снабдите с констативен нот. акт, но той ще струва пари
lodor
Младши потребител

Re: прехвърляне на имот

Мнениеот donna » 12 Юли 2006, 16:28

bambolino написа:преди 6 години след смъртта на татко извадих у-ние за наследници на мен и на майка ми

преди известно време почина и майка ми .

след смъртта на родителите АЗ СЪМ единствен наследник на апартамент и вила

ка става прехвърлянето им на мое име И ЗАПЛАЩА ЛИ СЕ ТОВА

Нищо няма да прехвърляш на твое име :D ти като единствен наследник си собственик вече .

Достатъчени са ти документите за собственост на родителите ти , и удостоверение за наследници за да се легитимираш като собственик на въпросните имоти , ако желаеш може да поискаш от нотариуса да ти издаде констативен НА ,на базата на актовете от родителите ти ,удостоверението за наследници ,вилата сигурно има и двор ,ще ти е нужна и скица , както и ще представиш данъчна оценка на имотите /но КНА не е задължителен ,така че сам реши дали да го имаш или не /
donna
Старши потребител

Мнениеот maycheto » 12 Юли 2006, 17:36

Необходимо е да декларирате имота на Ваше име в данъчната служба. Носите валидни удостоверения за наследници и копие от нотариалния акт на родителите Ви.
maycheto
Младши потребител

Назад към Имотни казуси