На изпратена от мен обява, че продавам нива до регулация в землището на родното ми село, откликна личност, която се представи като Георги Евтимов по телефона. Обясни, че е ходил и не е успял да се ориентира и да я види. За да добие по-добра представа относно имота (нивата) аз му изпратих по ел. поща в два прикрепени файла копие от скицата на имота и първата страница на нотариалния акт, издаден от поземлената комисия. Разбирам, че въобще не е било нужно да изпращам копие от нот. Акт, но понеже в Е-майла, той предлагаше удовлетворителна и нормална цена и ми се искаше по-бързо да се развият нещата около продажбата.
Напоследък по телевизията представят доста случаи на фалшификати с имоти и аз се тревожа може ли тази неизвестна личност на базата на данните от скицата и нотариалния акт да си присвои имота.
Ще Ви бъда благодарна, ако ме посъветвате трябва ли някъде - в поземлената комисия, при кмета на селото или в кооперацията да внеса някакъв документ или декларация за да бъде възпрепятствана евентуална фалшификация. Подобен документ може ли да спре фалшива нотариална заверка?
Благодаря Ви предварително.
С уважение
Цветанка Бекярова
- Дата и час: 10 Яну 2025, 21:18 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
издаване на нотар. акт въз основа на копие
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте,
Няма от какво да се притеснявате. Скицата ще послужи на това лице да се ориентира за местоположението на имота, а така също и за точната квадратура. Преписа от н.акт ще е доказателство за собствеността и ще даде възможност да сенаправи справка дали върху този имот няма тежести - ипотека, договор за аренда и др. Вярно е, че съществува хипотетична възможност на злоупотреба, но това е почти невъзможно.
УСПЕХ !
Няма от какво да се притеснявате. Скицата ще послужи на това лице да се ориентира за местоположението на имота, а така също и за точната квадратура. Преписа от н.акт ще е доказателство за собствеността и ще даде възможност да сенаправи справка дали върху този имот няма тежести - ипотека, договор за аренда и др. Вярно е, че съществува хипотетична възможност на злоупотреба, но това е почти невъзможно.
УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
- monteskio
- Активен потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|