начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

издаване на нотар. акт въз основа на копие

Казуси за недвижими имоти

издаване на нотар. акт въз основа на копие

Мнениеот hanex » 19 Окт 2006, 10:51

На изпратена от мен обява, че продавам нива до регулация в землището на родното ми село, откликна личност, която се представи като Георги Евтимов по телефона. Обясни, че е ходил и не е успял да се ориентира и да я види. За да добие по-добра представа относно имота (нивата) аз му изпратих по ел. поща в два прикрепени файла копие от скицата на имота и първата страница на нотариалния акт, издаден от поземлената комисия. Разбирам, че въобще не е било нужно да изпращам копие от нот. Акт, но понеже в Е-майла, той предлагаше удовлетворителна и нормална цена и ми се искаше по-бързо да се развият нещата около продажбата.
Напоследък по телевизията представят доста случаи на фалшификати с имоти и аз се тревожа може ли тази неизвестна личност на базата на данните от скицата и нотариалния акт да си присвои имота.
Ще Ви бъда благодарна, ако ме посъветвате трябва ли някъде - в поземлената комисия, при кмета на селото или в кооперацията да внеса някакъв документ или декларация за да бъде възпрепятствана евентуална фалшификация. Подобен документ може ли да спре фалшива нотариална заверка?
Благодаря Ви предварително.
С уважение
Цветанка Бекярова
hanex
Нов потребител

Мнениеот monteskio » 19 Окт 2006, 11:22

Здравейте,

Няма от какво да се притеснявате. Скицата ще послужи на това лице да се ориентира за местоположението на имота, а така също и за точната квадратура. Преписа от н.акт ще е доказателство за собствеността и ще даде възможност да сенаправи справка дали върху този имот няма тежести - ипотека, договор за аренда и др. Вярно е, че съществува хипотетична възможност на злоупотреба, но това е почти невъзможно.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси