начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

обезщетение по Закона за собствеността на земеделска земя

Казуси за недвижими имоти

обезщетение по Закона за собствеността на земеделска земя

Мнениеот whitejack » 09 Ное 2006, 18:03

Моля за съвет. С решение от 1992 г ми е отказано възстановяването на земеделска земя, но към онзи момент не съм предявил искане за обезщетение. Мога ли сега да го направя или съм изпуснал срока? Благодаря
whitejack
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 10 Ное 2006, 10:17

Ако не сте подавали заявление до поземлената комисия за възстановяване на земеделската ви земя можете да предявите положителен установителен иск на основание чл. 11, ал. 2 от ЗСПЗЗ, с който да докажете че сте собственик на земята.
Свържете се с адвокат който ще ви подготви необходимите документи за по - сигурно.
pinkopanter
Потребител

Мнениеот whitejack » 10 Ное 2006, 17:13

Има решение на Поземлена комисия и на съда, с което са отказани възстановяването на земеделската земя. Решението е от 1992г, въпросът ми е сега мога ли да претендирам обезщетение за това или съм изпуснал сроковете?
whitejack
Младши потребител

Мнениеот pinkopanter » 10 Ное 2006, 18:18

Ако съдът и поземлената комисия са ви отказали обезщетение, значи не можете да получите някакво обезщетение. Ако имота ви се владее от друго лице можете да предявите установителен иск за собственост или ревандикационен иск пред районния съд по местонахождение на имота. В исковото производство трябва да представите достатъчно доказателства, че имота е ваша собственост.
pinkopanter
Потребител

Назад към Имотни казуси