Здравейте!
Казвам се Невена Колева и имам следния въпрос: миналата година закупих жилище и получих нотариален акт, които беше сбор от два нотариални акта, всеки от които се отнасяше за различни части от жилището. В единия нотариален акт (които е от 1973 г.) пишеше, че жилището се състои от стая, коридор и 1/2 тоалетна. В другия нотариален акт (които е от 1983 г.) пишеше, че жилището се състои от стая, кухня и 1/2 тоалетна. В различни години са купувани различни помещения. След покупката получих нотариален акт, в които пише, че притежавам две стаи, кухня, коридор и тоалетна. Сградата, в която е жилището е на четири етажа като има и един тавански етаж, на които има само една тоалетна. Това, което аз купих се намира на таванския етаж. Означава лит ова, че тоалетната е моя? От моята страна има още 3 или 4 тавански помещения. Аз искам да купя съседното на тоалетната, което е собственост на лице, живеещо в същата сграда (на първи етаж), и да го преустроя заедно с настоящата ми тоалетна на едно общо помещение, което да ползвам за баня и тоалетна. Съседът едва ли има два отделни нотариални акта за апартамента си и за таванското. Освен това съседите твърдят, че притежават част от настоящата ми тоалетна! НО аз имам нотариален акт за нея!!! Какво трябва да направя, за да закупя таванското на съседа и да го преустроя?
Благодаря ви предварително
- Дата и час: 10 Яну 2025, 21:17 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Искам да купя таванско помещение
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
За да купите таванското помещение, първо вашия съсед трябва да го обособи като самостоятелен обект по смисъла на Закона за кадастъра и имотния регистър, това става като се изработи архитектурен проект и се одобри от гл. архитект на съответната община и чак после вашия съсед може да ви го продаде. Това е най-общо казано за повече подробности се обърнете към адвокат
- pinkopanter
- Потребител
Много благодаря за отговора!
Струва ми се, обаче, че това е една много сложна процедура:( Няма ли някакъв по-лесен начин да стане всичко това??? Става въпрос за 10 м2!
Струва ми се, обаче, че това е една много сложна процедура:( Няма ли някакъв по-лесен начин да стане всичко това??? Става въпрос за 10 м2!
- nevena_kk
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|