начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Имам нужда от спешен съвет

Казуси за недвижими имоти

Имам нужда от спешен съвет

Мнениеот Stoykova » 09 Яну 2007, 16:36

Здравейте и Честита Нова година!
Имам въпрос към вас и много моля,който е запознат с тази материя да ми отговори. Ситуацията е - купихме си апартамент на зелено преди почти 2 години.По договор трябваше да е излязло разрешението за ползване и на 30.11.2006г да влезем във владеене на имота. Обаче все още нещата се бавят. От строителната фирма твърдят, че трябва да мине комисия,която обаче два пъти е насрочвала дати и не е отишла на обекта,за да го одобри и оттам да започне процедурата поиздаване на разрешителното. По договор също така фирмата ни дължи неустойка за несвършена строителна работа, а за дръго не е указано нищо. Мога ли да се хвана за нещо друго, за да търся някакво обезщетение или неустойка? Има ли някакъв начин да разбера тази комисия дали въобще е назначила дата за дадения обект? Има и друго - стрителната фирма не ни дава достъп до апартамента без да се вземе предварително от нея бележка - правилно ли е това? Благодаря предварително! P.S. Въпросната бележка се издава от самата фирма строител.Без нея нямаме достъп до апартамента.
Последна промяна Stoykova на 10 Яну 2007, 17:25, променена общо 1 път
Stoykova
Нов потребител

Мнениеот iata » 09 Яну 2007, 18:15

normalno e da ima zabava - 40 dni sa bih kazal dazhe malko. Imajte predvid, ce obiknoveno kacestvoto na stroitelstvoto e takova, ce ako stroiteljat sas svoite vrazki ne organizira priemaneto na stroezha, nikoj ne mozhe. Ili shte Vi izleze bezumno mnogo pari. Za sazhalenie v BG, borbata sas stroitelite e dosta neravnostojna i v kraja na kraishtata kupuvacite sa gubeshtite.
ne stava jasno ot posta kakva belezhka iskat stroitelite za da vi dadat dostap do apartamenta. Po princip predi razreshenieto za vav. v eksploat. njamate pravo da polzvate stroezha.
iata
Потребител

Мнениеот m_yordanova » 27 Яну 2007, 10:54

Г-жо Стойкова,
За да получите компетентен отговор е най-добре да посетите адвокат. И то, не с ръце в джобовете, а с пълен комплект документи, които касаят притеснението Ви. Колкото и да искаме да Ви помогнем тук, колкото и да сме компетентни, "наизуст", т.е. без документи, които да разгледаме и разтълкуваме има опасност да ви подведем, при това напълно неволно. Не си губете времето във форума, който изобщо не е създаден и не се поддържа с идеята за безплатни консултации, а си харесайте някоя адвокатска кантора и направете реверанс към труда ни. Тук, нито вие ще станете по-знаеща, нито ние ще сме категорични за това какво следва да се направи. Лично мое мнение е, че /надявам се да греша/ не сте ползвали адвокат при подписването на т.нар. договор. Съгласете се, че не купувате пакетче семки, за да го сторите без някой колега да ви е съдействал, затова ... спестените пари за адвокатската услуга преди сключването на договора, се налага да ги датете сега /няма да се учудя и да е в по-голям размер, но за това нямат вина колегите ми/. Пожелавам Ви благоприятен развой на събитията!
m_yordanova
Младши потребител

Назад към Имотни казуси