начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Няколко конкретни въпроса, след дело за делба

Казуси за недвижими имоти

Няколко конкретни въпроса, след дело за делба

Мнениеот darma77 » 05 Мар 2007, 15:21

приключило с решение за публична продан/няма основание за обжалване на решението/.Делебленият имот е на 500км, от дома ни и искаме да го купим, имам следните въпроси и притеснения
1.Кави са стъпките след изтичане на срока за обжалване до публичната продан има ли срок за това?
2.Как да разберем че е насрочена проданта или че е минала?
3.Какви са сроковете които не трябва да пропускаме?
4.Може ли да не присъстваме/ако пропуснем не по наша вина проданта/ и след това да закупим имота, как и какви са сроковете?
5.Може ли проданта да се проведе на друго място?
6.По-добре ли е да се обърнем към частен съдия иазпълнител?

Страна дълго, за което се извинявам но адвокатаът ни ни наплаши че ще се проведе вътрешен търг/каквото и да значи това/ и ще останем без нищо, опитва се да ни убеди да продадем съми имота но отказваме и се стигна до тук.
darma77
Нов потребител

Мнениеот darma77 » 09 Мар 2007, 21:13

ykovachev, благодаря за отговора .Искам само да попитам проданта как протича в смисъл явна ли е или с пликове с оферти.
darma77
Нов потребител

Мнениеот darma77 » 16 Мар 2007, 21:46

ykovachev благодаря Ви, но пак до Вас опирам имам спор с адвокатът ми до това че един от останалите съделители е съгласен да ми прехвърли/продаде/ неговата част.Адвокатът ми рвърди че това не може да стане при влязло в сила решение за п.продан аз се рових в ГПК и мисля че няма да има проблем, моля и за Вашето мнение възможна ли е такава сделка между съделителите преди публичната продан.
darma77
Нов потребител

Мнениеот alissa » 22 Мар 2007, 12:25

Макар, че съм съгласна с колегата, по- горе, по принцип, но и разбирам ситуацията в която се намирате, ще се опитам да ви насоча.
1. изпълнителното дело не се самообразува, има процедура за публичната продан, която се надявам колегата, който ви е представлявал по време на съд. делба да ви е разяснил, ако не е просто потърсете друг... :?
2. съсобствениците, могат да си прехвърлят ид.части помежду си свободно...
3.вписвайте извършените такива...
многоточията са защото наистина форумът не е място за безплатни консултации /по- принцип/.
Ако процедурата за публична продан не е започнала, отговорът ми по вашето питане е - да може...
Потърсете качествен адвокат/ или ползвайте наетия/ както прецените, но без адвокат няма да стане. Има известни / и неизвестни / усложния и рискове...
:) :) :)
alissa
Потребител

Назад към Имотни казуси