приключило с решение за публична продан/няма основание за обжалване на решението/.Делебленият имот е на 500км, от дома ни и искаме да го купим, имам следните въпроси и притеснения
1.Кави са стъпките след изтичане на срока за обжалване до публичната продан има ли срок за това?
2.Как да разберем че е насрочена проданта или че е минала?
3.Какви са сроковете които не трябва да пропускаме?
4.Може ли да не присъстваме/ако пропуснем не по наша вина проданта/ и след това да закупим имота, как и какви са сроковете?
5.Може ли проданта да се проведе на друго място?
6.По-добре ли е да се обърнем към частен съдия иазпълнител?
Страна дълго, за което се извинявам но адвокатаът ни ни наплаши че ще се проведе вътрешен търг/каквото и да значи това/ и ще останем без нищо, опитва се да ни убеди да продадем съми имота но отказваме и се стигна до тук.
- Дата и час: 11 Яну 2025, 04:47 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Няколко конкретни въпроса, след дело за делба
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
ykovachev, благодаря за отговора .Искам само да попитам проданта как протича в смисъл явна ли е или с пликове с оферти.
- darma77
- Нов потребител
ykovachev благодаря Ви, но пак до Вас опирам имам спор с адвокатът ми до това че един от останалите съделители е съгласен да ми прехвърли/продаде/ неговата част.Адвокатът ми рвърди че това не може да стане при влязло в сила решение за п.продан аз се рових в ГПК и мисля че няма да има проблем, моля и за Вашето мнение възможна ли е такава сделка между съделителите преди публичната продан.
- darma77
- Нов потребител
Макар, че съм съгласна с колегата, по- горе, по принцип, но и разбирам ситуацията в която се намирате, ще се опитам да ви насоча.
1. изпълнителното дело не се самообразува, има процедура за публичната продан, която се надявам колегата, който ви е представлявал по време на съд. делба да ви е разяснил, ако не е просто потърсете друг...
2. съсобствениците, могат да си прехвърлят ид.части помежду си свободно...
3.вписвайте извършените такива...
многоточията са защото наистина форумът не е място за безплатни консултации /по- принцип/.
Ако процедурата за публична продан не е започнала, отговорът ми по вашето питане е - да може...
Потърсете качествен адвокат/ или ползвайте наетия/ както прецените, но без адвокат няма да стане. Има известни / и неизвестни / усложния и рискове...
1. изпълнителното дело не се самообразува, има процедура за публичната продан, която се надявам колегата, който ви е представлявал по време на съд. делба да ви е разяснил, ако не е просто потърсете друг...
2. съсобствениците, могат да си прехвърлят ид.части помежду си свободно...
3.вписвайте извършените такива...
многоточията са защото наистина форумът не е място за безплатни консултации /по- принцип/.
Ако процедурата за публична продан не е започнала, отговорът ми по вашето питане е - да може...
Потърсете качествен адвокат/ или ползвайте наетия/ както прецените, но без адвокат няма да стане. Има известни / и неизвестни / усложния и рискове...
- alissa
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|