начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Откриване на наследство

Казуси за недвижими имоти

Откриване на наследство

Мнениеот arcobaleno » 03 Май 2007, 18:28

Искам да попитам какво значи "откриване на наследството" ? Свекър ми,който преди 10 години е дарил имота на мъжа ми с право на ползване е направил същото и към другия си син (по равни части).Той обаче ще се жени повторно и както изглежда ще осинови и доведеното дете на втората си съпруга.Разбрахме,че осиновените деца имат права като биологичните,та затова въпросът ми е,застрашава ли ни това ,как точно,и по какъв начин(ако има такъв) бихме могли да се презастраховаме? Също,новата му съпруга с какви права разполага сега и занапред с откриване на въпросното наследство .Благодаря предварително. :?: :idea: :?:
arcobaleno
Нов потребител

Мнениеот divain » 03 Май 2007, 20:39

Откриване на наследство- това значи , че свекър Ви е починал и наследниците не са се отказали от наследството.

В такъв случай , ако мъжа Ви и брат му са единствените наследници :
Вас нищо не Ви застрашава. :lol:
Брата на мъжа Ви си има неговата 1/2 , а вие -вашата 1/2. Никой на никого , по никакъв начин не може да се меси в половината на другият/ освен , ако е накърнена запазената му част , но това от питането Ви не става ясно , че е така. Вие казвате , че е разделено на половина с което считам , че всеки брат е получил това което му се полага / . Това , което брата на мъжа Ви реши да прави - Вас пряко не Ви засяга . Да , жена му и детето ще го наследят някога , когато... , но наследяват неговия дял , т.е. те нямат никакви права върху Вашият дял.
divain
Потребител

Мнениеот portokal » 03 Май 2007, 21:06

Аз доколкото разбрах, свекърът е този, който ще осиновява детето на жена си, не братът.
Откриване на наследство е смъртта на наследодателя и тогава ще може да се изчисли дали са накърнени запазените части от наследството на новата съпруга и осиновеното дете.
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот arcobaleno » 03 Май 2007, 22:24

Да,свекър ми възнамерява да се жени и мисли да осинивява нейното дете.Те така или иначе живеят вече в този "наш" дарен имот .Нямаме право да я изгоним доколкото разбирам,но и не разбрах ще има ли пръст върху къщата.Благодаря ви пак.
Последна промяна arcobaleno на 04 Юни 2007, 15:48, променена общо 2 пъти
arcobaleno
Нов потребител

Мнениеот divain » 03 Май 2007, 22:30

:oops: Ле ле ее , тотално съм се объркала. Помислих, че наследодателя е свекъра , а брата ще се жени ... :oops:
Няма да изтрия поста си , но призовавам да не му се обръща внимание !!! ИЗВИНЯВАМ СЕ, може би съм уморена и неволно съм допуснала грешката . Лека вечер!
divain
Потребител

Назад към Имотни казуси