начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Постоянен шум!!!

Казуси за недвижими имоти

Постоянен шум!!!

Мнениеот filipovv » 08 Май 2007, 10:18

Живея в малък град в ИДЕАЛЕН ЦЕНТЪР.На 15 м.от терасата ми има двор ,който една фирма използва за своята дейност.От 5-6 месеца сутрин се започва рязане на винкели с ъглошлайф,заваряне и .т.н..
Договорихме се да започват след 09.30h. ,но те не винаги го спазват.
От съседите ми има хора които работят на смени и това не ги устройва.
Моля Ви кажете какви са законовите разпоредби в такъв случай ,защото според мен това не е нормално.
filipovv
Нов потребител

Мнениеот cleo » 08 Май 2007, 11:27

Г-н Филипов, можете да посетите страницата на Общината, към която е Вашия град. Там на раздел Наредби на Общински съвет, потърсете Наредба за обществения ред /може заглавието да е видоизменено/.
Има контролни органи - общински, към които можете да се обърнете за помощ. Това най-общо...
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот pitasht » 08 Май 2007, 14:03

Имах подобен личен проблем-не се отказвайте може да ви се вгорчи живота.
личното ми мнение е, че не трябва да толерираме това. Във всеки град си има промишлена зона-да ходят там да работят, а не да съсипват живота ви.
Пращайте жалби до общината докато постигнете своето, ако трябва от всеки съсед поотделно в различен месец.
Знам какво е да се реже с такива машини-дъщеря ми беше на под годинка, когато през лятото съседът реши да упражнява частна тенекеджийска дейност и вдигаше ужасен шум. След направена забелаежка, че шумът е непосилно висок, той отговори че е минало 16 часа и имал право.
Но това не е така, има право да вдига нормален за жилищната част на града шум, а не да реже с ракета и да вдига шум, подходящ за индустриална част.
Пък ако е еднократно човек може да прояви разбиране, например да си нареже дървата, ама всеки ден това е ненормално и нечовешко.
pitasht
Активен потребител

шумът е враг на човешкия род когато е без контрол....

Мнениеот dimitar.b » 14 Май 2007, 16:11

здравейте.имах такъв проблем със "климатика"на съседката над мен.след борба с "общината",полицията и "риокоз"станах причина за излизане на закона против шума .там ясно и категорично е записано,че ако шумът надвишава в жилищна зона 35дцб през деня и 30дцб.в нощен час Полицията и Риокоз вземат драстични мерки.такава дейност като тази на съседите е недопустима и Кмета е длъжен да я прекрати.същото се отнася и до "автосервизи"заведения за общ.хранене идруги.просто Кметът е длъжен веднага да я спре според този Закон.иначе е Корупция и понадлежи на санкциониране и "кметската управа"допуснала такава дейност в жилищна зона.
dimitar.b
Младши потребител

Назад към Имотни казуси