Живея в малък град в ИДЕАЛЕН ЦЕНТЪР.На 15 м.от терасата ми има двор ,който една фирма използва за своята дейност.От 5-6 месеца сутрин се започва рязане на винкели с ъглошлайф,заваряне и .т.н..
Договорихме се да започват след 09.30h. ,но те не винаги го спазват.
От съседите ми има хора които работят на смени и това не ги устройва.
Моля Ви кажете какви са законовите разпоредби в такъв случай ,защото според мен това не е нормално.
- Дата и час: 11 Яну 2025, 07:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Постоянен шум!!!
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Г-н Филипов, можете да посетите страницата на Общината, към която е Вашия град. Там на раздел Наредби на Общински съвет, потърсете Наредба за обществения ред /може заглавието да е видоизменено/.
Има контролни органи - общински, към които можете да се обърнете за помощ. Това най-общо...
Има контролни органи - общински, към които можете да се обърнете за помощ. Това най-общо...
-
cleo - Потребител
Имах подобен личен проблем-не се отказвайте може да ви се вгорчи живота.
личното ми мнение е, че не трябва да толерираме това. Във всеки град си има промишлена зона-да ходят там да работят, а не да съсипват живота ви.
Пращайте жалби до общината докато постигнете своето, ако трябва от всеки съсед поотделно в различен месец.
Знам какво е да се реже с такива машини-дъщеря ми беше на под годинка, когато през лятото съседът реши да упражнява частна тенекеджийска дейност и вдигаше ужасен шум. След направена забелаежка, че шумът е непосилно висок, той отговори че е минало 16 часа и имал право.
Но това не е така, има право да вдига нормален за жилищната част на града шум, а не да реже с ракета и да вдига шум, подходящ за индустриална част.
Пък ако е еднократно човек може да прояви разбиране, например да си нареже дървата, ама всеки ден това е ненормално и нечовешко.
личното ми мнение е, че не трябва да толерираме това. Във всеки град си има промишлена зона-да ходят там да работят, а не да съсипват живота ви.
Пращайте жалби до общината докато постигнете своето, ако трябва от всеки съсед поотделно в различен месец.
Знам какво е да се реже с такива машини-дъщеря ми беше на под годинка, когато през лятото съседът реши да упражнява частна тенекеджийска дейност и вдигаше ужасен шум. След направена забелаежка, че шумът е непосилно висок, той отговори че е минало 16 часа и имал право.
Но това не е така, има право да вдига нормален за жилищната част на града шум, а не да реже с ракета и да вдига шум, подходящ за индустриална част.
Пък ако е еднократно човек може да прояви разбиране, например да си нареже дървата, ама всеки ден това е ненормално и нечовешко.
- pitasht
- Активен потребител
шумът е враг на човешкия род когато е без контрол....
здравейте.имах такъв проблем със "климатика"на съседката над мен.след борба с "общината",полицията и "риокоз"станах причина за излизане на закона против шума .там ясно и категорично е записано,че ако шумът надвишава в жилищна зона 35дцб през деня и 30дцб.в нощен час Полицията и Риокоз вземат драстични мерки.такава дейност като тази на съседите е недопустима и Кмета е длъжен да я прекрати.същото се отнася и до "автосервизи"заведения за общ.хранене идруги.просто Кметът е длъжен веднага да я спре според този Закон.иначе е Корупция и понадлежи на санкциониране и "кметската управа"допуснала такава дейност в жилищна зона.
- dimitar.b
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|