начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

оспорване по ЗУТ

Казуси за недвижими имоти

оспорване по ЗУТ

Мнениеот oz99az » 28 Май 2007, 15:40

оспорваме ПУП по ЗУТ.Проекта за ПУП е изработен, възразено е срещу него, но одобрението му е факт. Следващата стъпка е обжалване на акта пред Районен съд.Целта на самият ПУП е да се узакони незаконна постройка и да се надстрои върху нея. Незаконната постройка обаче нарушава границата на моя имот и цялата му площ.Въпросът е-може ли със самото обжалване на ПУП да искаме

съдът да се произнесе и относно спорът за установяване на граница.Освен това застрояването е свързано. Моята постройка е построена по всички строителни изисквания. Според ПУП съседът може да строи на границата на моят парцел, но на един метър отстояние от моята постройка която има прозорци и балкони от тази страна. Излиза, че аз трябва да строя долепено до неговата незаконна постройка и да си затворя прозорците. Възможно ли е да се изработи такъв план?
oz99az
Нов потребител

Мнениеот mibora » 28 Май 2007, 15:48

Не.Това са две различни производства, едното е административно и обжалвате заповедта за одобрение на ПУП, а другото е гражданско-за установяване на граници.Успех
mibora
Потребител

Мнениеот divain » 28 Май 2007, 15:55

И аз само да допълня - Заповедта на кмета за влизане в сила на ПУП , ПР и ПЗ се обжалва пред Окръжен Съд .
Намерете си адвокат , който да осигури максимална защита на Вашите интереси .
УСПЕХ!
divain
Потребител

Мнениеот georgi07 » 29 Май 2007, 09:18

И аз искам да добавя, че не може да се променя ПУП, за да се узакони незаконен строеж.
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси