начало

Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия Парламентът дава старт на избора на ВСС, инспекторат и конституционен съдия

Въпрос за Параграф 16

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за Параграф 16

Мнениеот depp72 » 24 Юни 2007, 21:00

Може ли някой да ми обясни,какво представлява параграф 16.
Опитвам се да продам един имот,но в нотариалният акт не е описана цялата квадратура,а само застроената площ(Така ни обиясни нотариуса при който ходихне с куповачите).Направена е обстоятелствена проверка през 1997г. и съгласно чл.483 (ако имате информациа и за този чл. 483 ви моля да ми го обиясните)от ГПК.
Поради тази причина куповачите са ходили до съвета по раион и от там са им казали че при тях няма такава информация и че могат да я получат,ако отидат в "Архитектура и градоустроиство"а там да пуснат "Удостоверение за търпим строеж параграф 16".Аз като продавач се съмниавам в добрите им намерениа и затова ви моля да ми помогнете(разясните) какво означавт описаните два термина(параграфи,членове)по горе. Благодари ви предварително :D
depp72
Нов потребител

Мнениеот apk76 » 25 Юни 2007, 09:28

в § 16 от преходните разпоредби на ЗУТ се дава уредба на търпимите строежи. Тези строежи освен, че не подлежат на премахване, те не подлежат и на забрана за ползване. могатда бъдат прехвърляни, но при извършването на сделката собственикът прехвърлител трябва да установи с удостоверение от органите, които одобряват инвестиц проекти, че строежът има характер на "търпим". ЗУТ регламентира различни категории търпими строежи, в зависимост от категорията им законодателят предвижда различен правен режим.. Освен със скептицизъм, следва да се въоръжите с търпение и и да потърсите професионалист! успех!
lyutiyat е прав, обърнете се към адвокат!
apk76
Потребител

Назад към Имотни казуси