начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Въпрос

Казуси за недвижими имоти

Въпрос

Мнениеот spom » 01 Юли 2007, 22:52

Здравейте, искам да Ви попитам:
Предстои ми покупка на имот, женен съм но имам опасения че може да се разведа и искам да се предпазя от това имота ми да попадне в жена ми. Възможно ли е това?
Благодаря Ви !!!
spom
Младши потребител

Мнениеот monteskio » 01 Юли 2007, 23:10

Здравейте,

Всичко придобито по време на брака е съпружеска имуществена общност. Изключение от това правило е хипотезата, когато имуществото е придобито с лични средстава на единият от съпрузите. Лични средстава по смисъла на Семейния Кодекс са такива средства, които съпругът е имал преди брака, или е придобил по време на брака, но от имущество, което той е притежавал преди брака / т.нар. трансформация на лично имущество/.

Съществуват законови възможности, които ще Ви позволят да избегнете възможни спорове със съпругата си. За целта следва да се консултирате с адвокат, с когото да обсъдите ситуацията. Само по този начин ще можете да получите компетентни правни съвети, които биха защитили по най-добър начин вашите интереси.

УСПЕХ !
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

Назад към Имотни казуси