Здравейте!
Предстои ми покупка на малък имот в отдалечен район.Продавача каза, че е подготвил всички документи и ще ме чака при нотариуса.Тъй като не познавам и двамата, интересува ме какво трябва да проверя предварително и ще ми е нужен ли адвокат на място при сключване на самата сделка.
Благодаря предварително!!!
- Дата и час: 27 Яну 2025, 00:56 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет при покупка!!!
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Здравейте!
Преди самата сделка следва да проверите дали върху имота има/няма вещни тежести - ипотека и т.н. /дали върху същия няма наложена възбрана, дали по отношение на имота има сключен договор за наем или аренда и т.н./. Възможно е продавача да Ви предостави такива документи, ако не - съветвам ви да се снабдите с т. нар. "удостоверение за вещни тежести". Адвокат лично според мен Ви е нужен /но пък аз съм пристрастна, защото самата съм такъв/, най-малкото за да Ви обясни какви са последиците от сделката и на място да се погрижи за интересите Ви.
Крайното решение, разбира се, е Ваше!
Успех!
Преди самата сделка следва да проверите дали върху имота има/няма вещни тежести - ипотека и т.н. /дали върху същия няма наложена възбрана, дали по отношение на имота има сключен договор за наем или аренда и т.н./. Възможно е продавача да Ви предостави такива документи, ако не - съветвам ви да се снабдите с т. нар. "удостоверение за вещни тежести". Адвокат лично според мен Ви е нужен /но пък аз съм пристрастна, защото самата съм такъв/, най-малкото за да Ви обясни какви са последиците от сделката и на място да се погрижи за интересите Ви.
Крайното решение, разбира се, е Ваше!
Успех!
-
ianeva - Потребител
По принцип предварително трябва да се проучи имота-има ли тежести, заведени искови молби. Ако имате намерение да строите-да се провери няма ли пречки за това и какво точно може да се строи. Трябва и да се проверят документите, свързани със сделката, в това число и клаузите в проекто-нотариалния акт. Предполагам, че сам/а трудно ще се справите с тези задачи, ако не сте юрист - затова Ви е нужен адвокат.
- rts
- Активен потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|