начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Съвет при покупка!!!

Казуси за недвижими имоти

Съвет при покупка!!!

Мнениеот deroo » 05 Юли 2007, 15:37

Здравейте!
Предстои ми покупка на малък имот в отдалечен район.Продавача каза, че е подготвил всички документи и ще ме чака при нотариуса.Тъй като не познавам и двамата, интересува ме какво трябва да проверя предварително и ще ми е нужен ли адвокат на място при сключване на самата сделка.
Благодаря предварително!!!
deroo
Нов потребител

Мнениеот ianeva » 05 Юли 2007, 16:07

Здравейте!
Преди самата сделка следва да проверите дали върху имота има/няма вещни тежести - ипотека и т.н. /дали върху същия няма наложена възбрана, дали по отношение на имота има сключен договор за наем или аренда и т.н./. Възможно е продавача да Ви предостави такива документи, ако не - съветвам ви да се снабдите с т. нар. "удостоверение за вещни тежести". Адвокат лично според мен Ви е нужен /но пък аз съм пристрастна, защото самата съм такъв/, най-малкото за да Ви обясни какви са последиците от сделката и на място да се погрижи за интересите Ви.
Крайното решение, разбира се, е Ваше!
Успех!
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот rts » 05 Юли 2007, 16:13

По принцип предварително трябва да се проучи имота-има ли тежести, заведени искови молби. Ако имате намерение да строите-да се провери няма ли пречки за това и какво точно може да се строи. Трябва и да се проверят документите, свързани със сделката, в това число и клаузите в проекто-нотариалния акт. Предполагам, че сам/а трудно ще се справите с тези задачи, ако не сте юрист - затова Ви е нужен адвокат.
rts
Активен потребител

Назад към Имотни казуси