начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Искат да вземат ранчото на баща ми-бил общинска собственост!

Казуси за недвижими имоти

Искат да вземат ранчото на баща ми-бил общинска собственост!

Мнениеот Sillveto75 » 09 Юли 2007, 10:46

Здравейте,

Нещата стоят при нас така:
Преди 18 години родителите ми купуват в близко село за 3000 лв. /това не бяха малко пари тогава/ място, което е общинска земя с документ, който ги обвързва със строителство на съответната площ в рамките на 5 години, за да придобият земята. Така и не събраха средства за да построят вила, имат проект - узаконен и там каквото се полага. В последствие родителите ми се разделиха и този имот остана на баща ми. Винаги се е грижел за него, произвеждал е зеленчуци, има лозе и овошки. Преди месец местен мъж е поискал да купи земята и баща ми се е замислил, но после откровено му е казал, че няма как да стане поради факта, че е общинска земя и не е придобита. Вчера същия този мъж го е видял и му е казал, че се познава със кмета и след разговор със него са се разбрали да пусне молба до общината и ще изземат имота от баща ми поради това, че няма строеж и ще го дадат на него, като му заплати овошките и лозето! За емоциите покрай тези думи няма да говоря! :( Моля за съвет - какво може да се направи! Може ли да се придобие имота по давност или по друг начин? Как да се спре подобно изземване?
Sillveto75
Нов потребител

Мнениеот Sillveto75 » 10 Юли 2007, 16:35

ykovachev написа:Най-вероятно не, но информацията е недостатъчна. Ето защо е добре да проведете една консултация с адвокат - не е особено скъпа, а ще можете спокойно да обсъдите всички аспекти на случая. Във форума на теория това е възможно, но практически е трудно и рисковано.

Да, обезателно ще потърсим адвокат. Но ми се иска да чуя няколко мнения преди да се спрем на конкретни действия. Не мисля да се "даваме без бой" :D Благодаря ви за съпричастността и консултацията.

Желая Ви успехи!
Sillveto75
Нов потребител

Назад към Имотни казуси