начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

Неизпълнение на клауза към договор за имот

Казуси за недвижими имоти

Неизпълнение на клауза към договор за имот

Мнениеот Ивелина » 12 Окт 2005, 15:02

Здравейте,
моля ви за съвет относно следния имотен казус:
С приятеля ми закупихме имот чрез ипотека, като в предварителния договор за покупко-продажба бе определен вида, в който трябва да получим имота. Самият имот ни беше прехвърлен нотариално на 3.10. като продавачите все още извършват ремонти дейности за да ни го предадат във вида, в който трябва да е според договора. Освен това например прозорците не трябва да са пукнати, но на въпроса ми дали ще ги подмени, единият от продавачите ми обяснява, че те били по поръчка и няма как да ги смени :evil: Така променя условията по договора в тяхна полза и реално няма да изпълни част от техните задължения. Времето минава, ремонта тече бавно - посъветвайте ме какви стъпки би следвало да преприемем, при условие че ние сме заплатили исканата цена чрез ипотечния кредит, а продавачите не са изпълнили тяхната част от уговорката. Хора сме и им дадохме време да приключат с всичко да 10 октомври - за наше съжаление те са почти доникъде с нещата. Продавачите са наясно, че нямаме излишни пари да ходим по адвокати и се възползват от това максимално.
Моля дайте съвет по какъв начин можем да ги накараме да ускорят темповете за ремонта и изпълнят техните задължения по договар както трябва и без да ни ощетяват, след като сме в правата си да ползваме имота.
:( Поздрави.
Ивелина

Мнениеот Гост » 12 Окт 2005, 15:35

Вижте, продавачите са изпълнили основното си задължение по договора, а именно прехвълили са собствеността. Единственият ви шанс е по съдебен ред, но първо ще се проточи дълго, второ ще струва доста, ако се гледа на всички инстанции. Така, че недейте се вкарва в този филм, ще изгубите повече пари и време от колкото, ако си направите сами ремонта.

Успех
Гост

Мнениеот Ивелина » 13 Окт 2005, 09:02

Anonymous написа:Вижте, продавачите са изпълнили основното си задължение по договора, а именно прехвълили са собствеността. Единственият ви шанс е по съдебен ред, но първо ще се проточи дълго, второ ще струва доста, ако се гледа на всички инстанции. Така, че недейте се вкарва в този филм, ще изгубите повече пари и време от колкото, ако си направите сами ремонта.

Успех

Знаех си, че шансовете ни са малки да направим нещо по този въпрос. :(
Все пак благодаря за бързия отговор - дано всичко се оправи.
Ивелина

Назад към Имотни казуси