начало

Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт Възпитаниците на кои университети управляват съдебната власт

как да извадим препис от нот.акт без да знаем година,

Казуси за недвижими имоти

как да извадим препис от нот.акт без да знаем година,

Мнениеот гост » 11 Окт 2005, 22:59

Здрадейте уважаеми колеки!
Въпросът ми към вас е следния:трябва да се извърши съдебна делба на недвижим имот, чийто собственик "X" е починал през 2004г,няма деца и е имал брак с жена която има едно дете от бивш брак.Съпругата му съсобстевник''Y"е починала през 2003г. което предполага, че нейния съпруг и детето и я наследяват.
Наследниците на наследодател "X" искат да извършат съдена делба на имота но нямат нотариален акт нито копие, който е необходим да се приложи кам исковата молба за съдебната делба.Препис от нотариалния акт в аганцията по вписване не може да се извади поради факта, че не се знае точно през коя година собственика "X" е закупил имота,не се знее нито том нито година, в архива по азбучник е трудно да се прегледат 50 азбучника(тъй като близките твърдят, че не знаят кога точно е закупен този имот, според тях от 1950до 1990г.)Извършвах проверка в данъчна служба по местонахождение на имота както и по името на починалия собственик "X" и по ЕГН но и там го няма в регистрите тъй като е починал . ( все някой трябва да плаща данъци, ток и вода но се се знае кой е той)В кметството на починалия съшо не могат да кажат кой том, дело и година е акта за собстреност тъй като нямат данни за това.
Ищец в съдебната делба ще бъде племенницата на наследодатал "X" тъй като нейната майка(сестрс на наследодател "X" ) е починала.Ищцата трърди, че вуйчо и е сопделял,че е бил изнудан и претискан да прехвърли своя дял на дъщерята на починалата си съптуга.

Това което ме затруднява е че не мога да се добера ао препис от нотариалния акт на този имот като смятам, че от него ще се ориентирам кой какъв дял има. Въпросът ми кам вас е как да се сдобия с такъв? Дали единствения вариянт да узная това е да преровя азбучниците в архива за 40-50 години търсейки името на починалия наслеводател както името на неговата починала съпруга и нейната жива дъщера тъй като не знам на чие име през тези години се е водил имота. БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ИМАХТЕ ТЪРПЕНИЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ГОРЕИЗПОЖЕНОТО, ШЕ БЪДА ДОВОЛНА АКО НЯКОЙ ОТ ВАС МЕ ПОСЪВЕТВА КАК ДА ПОСТЪПЯ В СЛУЧАЯ. :idea:
гост

Мнениеот eivanova72 » 15 Окт 2005, 22:45

В данъчните служби през 1998 г. се подаваха наново данъчни декларации за притежаваните недвижими имоти, така че Х би следвало да го е декларирал. Във всички случаи в Данъчните служби може да се направи справка както по трите имена на собственика, по ЕГН, така и по адрес - например на ул. Х № 12 , кой е декларирал този имот. Освен това в данъчните декларации се вписваше и документ, с който е придобит имота. Пробвайте? Дано успеете.
eivanova72

Мнениеот Гост » 16 Окт 2005, 09:03

eivanova72 написа:В данъчните служби през 1998 г. се подаваха наново данъчни декларации за притежаваните недвижими имоти, така че Х би следвало да го е декларирал. Във всички случаи в Данъчните служби може да се направи справка както по трите имена на собственика, по ЕГН, така и по адрес - например на ул. Х № 12 , кой е декларирал този имот. Освен това в данъчните декларации се вписваше и документ, с който е придобит имота. Пробвайте? Дано успеете.

Такива сведения от данъчните не можете да получите освен ако нямате познат там.Данъчните служители не дават информация ако не сте титуляр на партидата или с пълномощно от такъв.
Гост

Назад към Имотни казуси