начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

ремонт при съдебен спор

Казуси за недвижими имоти

ремонт при съдебен спор

Мнениеот rambi » 29 Апр 2006, 16:32

Може ли при заведено съдебно дело за имот в същия да се правят ремонтни работи. Има ли законови забрани за такива действия и по силата на кой закон?
rambi
Младши потребител

Мнениеот monteskio » 30 Апр 2006, 12:26

Няма законова забрана. Понеже не излагате други обстоятелства относно проблемата, на прима виста мога да Ви кажа, че в конкретния случай в зависимост от позицията която заемате в делото, най-вероятно ще се прилочи или чл.72 ЗС или ч.74 ЗС, относно извършваните ремонтни работи.

УСПЕХ!
"Divide еt impera" !
monteskio
Активен потребител

ремонт при съдебен спор

Мнениеот rambi » 30 Апр 2006, 14:07

Става въпрос за дело по чл.33 ал.1 от ЗС , продажба на дворно място с построена в него поянтова постройка - къща за живеене. Съсобственик съм на дворното място и не съм бил уведомен за продажбата. Завеждам дело с искова молба да изкупя имота при същите условия, при които е продаден. Назначена е експертиза от вещо лице, която потвърждава, че сградата не отговаря на изискванията на ЗУТ за жилище. В датите между две дела новия собственик започва ремонт. Адвокатът ми казва, че няма право, пускам жалба в общината, но отговора е че може да прави такъв ремонт, защото минавал за текущ.А при така заведеното дело може или не, т.к. състоянието на постройката е важна за изхода на делото според мен. Все още е на първа инстанция и ако се стигне до по-горна за обжалване, състоянието няма да е същото.Затова питам може ли съда да спре ремонта или не?
rambi
Младши потребител

Назад към Имотни казуси