начало

Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор Прокурорската колегия назначи Ваня Стефанова за зам. главен прокурор

издадено разрешение за строеж

Казуси за недвижими имоти

издадено разрешение за строеж

Мнениеот nicole » 02 Май 2006, 13:34

при издадено разрешение за строеж от главен архитект за осн.ремонт на заварена сграда и преустройство в фризьорски салон срокът за обжалване е 14 дни.Моя съседка в парцела ,който е обща съсобственост вече пусна жалба срещу разрешението по чл.216 ЗУТ.По този начин спря строежа ми.Законно тя има право да го направи ,но кога Строит.контрол ще ни дадат отговор дали остава в сила.Ако ни оставят да си строим следващата инстанция за жалби съда ли е или жалба срещу началника на Строителен контрол?Моля ви за бърз отговор,защото и без това правя проекти и т.н. вече 4 месеца.Мога ли след това да съдя съседката за пропуснати ползи и печалби?
nicole
Нов потребител

Мнениеот juri » 03 Май 2006, 17:57

Заповедта на началника се обжалва пред съд.
Не мисля, че можете да съдите съсобственика на парцела за вредите, произтекли от жалбата му. За да е отговорен някой за вредите, които е причинил, следва поведението му да е противоправно. В случая не мисля, че този елемент е налице.
juri@lex.bg
juri
Потребител

Назад към Имотни казуси