начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Гонене на самонастанили се.

Казуси за недвижими имоти

Гонене на самонастанили се.

Мнениеот bobar » 16 Юли 2006, 12:52

Въпросът ми е следният.Имам апартамент с акт 15 в момента.В него живеят баща ми , втората му жена и децата им.Те в момента са в развод.Какъв е най-леснията начин да изгоня втората му съпруга с децата от въпросното жилище , защото тя сама отказва да го напусне доброволно! Трябва ли да се притеснявам че евентуално може пеи един съдебен процес , съдът да я остави в жилището ми? Има ли и някаква възможност тя да претендира за апартамента ми?

Имам и друг въпрос. Баща ми живее със съпругата си и децата им в моят апартамент.В момента се развеждат. Възможно ли е при развода съдът да я остави да живее в моят апартамент?
bobar
Нов потребител

Мнениеот dask » 16 Юли 2006, 13:03

Един от възможните способи за защита е чл.108 ЗС, но има и друг, който е значително по-бърз и ефикасен. Но във всички случаи е най-добре да се обърнете към юрист.

А най-подходящият вариант е да си спомним един цитат от филма "двойникът" с Тодор Колев - "Роднини сте- разберете се някак си." :roll:
dask
Потребител

Назад към Имотни казуси