начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

закупуване на имот от лице с задължения към топлофикация

Казуси за недвижими имоти

закупуване на имот от лице с задължения към топлофикация

Мнениеот ipesheva » 04 Авг 2006, 11:36

Здравейте на всички,

искам да ви поздравя за чудесния и полезен сайт и да се обърна към Вас с един имотен проблем.

Бих искала да закупя жилище, но се окзаза, че настоящия му собственик има задължения към топлофикация в немалък размер. Той отказва да плати сумата и твърди, че има намерение да води съдебни дела към топлофикация. Също така не е склонен да приспадне размера на задълженията от цената на имота. Брокерите ме уверяват, че това не е проблем и че с нотариалния акт топлофикация следва да ми открие нова партида и задълженията да останат върху стария собственик. Въпреки това от топлофикация казват, че това не е вярно.
Т.е. въпроса ми е следния : При закупуване на апартамент от лице с дългове към топлофикация, дали топлофикация може да откаже откриване на нова партида и извръшване на услугата при условие, че стария собственик не е погасил задълженията и предстои съдебен процес? И тези задължения прехвърлят ли се като тежест с прехвърлянето на имота или остават задължения на предишния собственик

Много ще съм Ви благодарна, ако можете да ми помогнете, тъй като от доста страни чувам разпосочни мнения.

Успехи и приятен ден
ipesheva
Нов потребител

Топлофикация / както знаете / са по-специални

Мнениеот ianica » 12 Сеп 2006, 15:34

Наех апартамент и си открих партиди за топлофикация на мое име.Стария наемател имаше задължения/слава богу не големи/.Когато си получих сметките топлофикация ми бяха
написали и неговите като мое задължение/с лихвите-разбира се/, а когато попитах защо, искат да плащам сметки, които не са на мое име те ми отговориха , че при тях било цитирам: "по адрес, на който се ползува услугата им :shock: , а не поимено :!: ".Идете питайте ги и ще се убедите. :twisted:
ianica
Младши потребител

Мнениеот ianica » 12 Сеп 2006, 15:35

Наех апартамент и си открих партиди за топлофикация на мое име.Стария наемател имаше задължения/слава богу не големи/.Когато си получих сметките топлофикация ми бяха
написали и неговите като мое задължение/с лихвите-разбира се/, а когато попитах защо, искат да плащам сметки, които не са на мое име те ми отговориха , че при тях било цитирам: "по адрес, на който се ползува услугата им :shock: , а не поимено :!: ".Идете питайте ги и ще се убедите. :twisted:
ianica
Младши потребител

Мнениеот ianica » 12 Сеп 2006, 15:35

ianica
Младши потребител

оорs

Мнениеот ianica » 12 Сеп 2006, 15:37

Блокира ми клавиатурата :oops:
ianica
Младши потребител

Назад към Имотни казуси