начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

Неспазен договор за покупко-продажба

Казуси за недвижими имоти

Неспазен договор за покупко-продажба

Мнениеот vpavlova » 09 Ное 2006, 10:59

Купила съм жилище което е вече моя собственост, но кооперацията в която се намира, не е завършена и издадена, няма акт 16. В договора за покупко-продажба пише, че срока за издаване е 24месеца от разрешението за строеж, което е издадено на 02.11.2004г. Постоянно ни лъжат, че скоро ще я издадат, но според мен няма изгледи. Живея там и тока който ползвам е на "времянка", имаме проблеми с него, тъй като сме няколко семейства и не стига за всички. Въпроса ми е може ли и по-какъв начин да си търсим правата, след като не е спазен срока за издаване, а живеем там?Предварително благодаря на всички,които ще ми отговорят!
vpavlova
Нов потребител

Мнениеот avrora » 09 Ное 2006, 11:04

Естествено, че можете, все пак важно е да кажете какво постановява договора в случай на такава забава. И изобщо има ли изрично уредени отговорности на изпълнителя в такъв случай.
avrora
Младши потребител

Мнениеот vpavlova » 09 Ное 2006, 11:21

Пише, че при неизпълнение на договора се дължи неустойка в размер 0,1% от стойността на имота. И като срок е посочен, този който писах, който изтече. Знам, че мога да си търся правата по съдебен път, но искам да попитам все пак компетентни лица какво да направя, и ще има ли някакъв резултат. Това, че живея там ще попречи ли по някакъв начин?Ако можете да ми кажете в такива случаи ква е процедурата, най-вероятно ще трябва да потърся адвокат, но питам като първоначална информация.
vpavlova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси