начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Договор за замяна Моля за съвет

Казуси за недвижими имоти

Договор за замяна Моля за съвет

Мнениеот plamenamb » 16 Ное 2006, 08:13

През 1992 направих замяна на един непостроен апартамент за друг по-малък/но построен/, като условието по договора е замяната да влезе в сила след завършването на строежа до ключ/строежа все още не е довършен/Скоро разбрах, че лицето с което извърших замяната се е отказало от този строеж през 2002 и е получило в замяна на строежа 2 построени вече жилища които ползва без да съм уведомена до момента от него или от общината.На практика излиза, че договора е влязъл в сила още през 2002, но аз не съм получила нищо до момента.
Моля отговорете ми имам ли основание за разваляне на договора за замяна и ако ли не, как да постъпя за да вляза във владение на малкия апартамент и мога ли да искам обезщетение за тези 4 години през които договора е бил влязъл в сила, но едностранно.Може ли насрещната страна да се счита за неизправна тъй като е облагодетелствана за моя сметка.
Моля помогнете ми
plamenamb
Младши потребител

Мнениеот uvella » 16 Ное 2006, 14:47

Иск пред Районния съд по местонахождението на имота, за разваляне на договора за замяна. Няма да минете без адвокат, тъй като става въпрос и за неоснователно обогатяване. Помислете и за измата по НК, но при липса на информация (договора?), не мога да се произнасям.
"Говори кратко, искай малко, тръгни си бързо"
Петър І
uvella
Потребител

Мнениеот plamenamb » 16 Ное 2006, 23:35

Моля Ви ,поемете това дело! Не зная кой сте и в кой град сте,но мисля че ако имате желание можете да бъдете търсения от мен адвокат
plamenamb
Младши потребител

Назад към Имотни казуси