начало

ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС ВАС отхвърли жалба на съдийка, поискала спиране на дисциплинарка срещу нея заради СЕС

имотни въпроси?!

Казуси за недвижими имоти

имотни въпроси?!

Мнениеот nikolovaeva » 07 Дек 2006, 16:46

Здравейте! Имам към вас следните 2 въпроса:
-имам нерегулин имот, възстановен по ЗСПЗЗ, проблема е, че през него минава лифт и даже в парцела има стълб на лифта! При това положение какво мога да направя аз, за да потърся някакви компенсации от дружеството, което е собственик на лифта!?
-другия проблемен парцел е в регулация, но след "доброволното" влизане в ТКЗС този парцел е продаден на физическо лице. За щастие това лице не го е застроило. Имота ни е възстановен от поземлената комисия, имаме и скица за него, но как мога да получа нотариален акт, при положение, че има друг собственик, който също предполагам има нотариален акт???
Предварително благодаря на всички за съдействието и мненията!!!
nikolovaeva
Нов потребител

Мнениеот tedi_2 » 14 Дек 2006, 14:20

По първия въпрос: прочетете си внимателно решението на ПК за възстановяване на земята. Ако в него е посочено, че има ограничение на ползването за лифт, това означава, че фирмата има законно основание да постави стълба и не можете да искате премахването му. Можете, обаче, да искате наем чрез писмена покана до фирмата.
По втория въпрос - обърнете се към адвокат или нотариус с всички документи и той ще ви посъветва.
tedi_2
Потребител

Мнениеот nikolovaeva » 15 Дек 2006, 14:26

Теди, благодаря Ви за отговора! В решението на ПК не се споменава нищо за лифта, само се възстановява правото на собственост върху имота! Мисля тези дни да напиша едно писмо до фирмата, която е собственик на лифта и да искам някакъв наем...но се съмнявам да има ефект!!! Мислите ли, че това е добра идея???
nikolovaeva
Нов потребител

Назад към Имотни казуси