- Дата и час: 25 Яну 2025, 21:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Спиране на ток в собствен имот!
|
|
46 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Спиране на ток в собствен имот!
Вижте последните ми въпроси тук- http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?p=143992#143992 или на 3-та страница.
Последна промяна escapeluxor на 26 Яну 2007, 22:07, променена общо 2 пъти
- escapeluxor
- Младши потребител
Договорът за наем изтича края на декември ,но поради факта че те въобще не плащат аз имам право да го прекратя и съм предприел сътветните действия -нотариална покана ,дело за връщане на имота ми което още се разглежда и т.н..
Енергото съм ги оведомил за всичко ,но те(наемателите) пак са ходили и са разправяли ,че вече те водели дело срещу мен за нищожност (което според мен е само ход на техният адвокат за печелене на време или нещо друго) .Не мога да разбера да имаш нотариален акт и да не можеш да си спреш тока.
Последният път обяснявам на поредната служителка ,че не виждам някой освен мен да има право да спре или да пусне токът и тя ми потвръждава думите и след един ден пак им пускат тока.
Нали в енергото за да ти пуснат партида трябва да покажеш документ за собственост като мен?
Мисля вече да отида при управителя и да се разбера един път завинаги.
Много ще се радвам ,ако може да ми дадете някой интересни идеи .
Може би да ги заплаша ,че ще пусна жалби да Защита на потребителите или до някоя друга държавна институция.Споделете всеки възможен вариант.
Енергото съм ги оведомил за всичко ,но те(наемателите) пак са ходили и са разправяли ,че вече те водели дело срещу мен за нищожност (което според мен е само ход на техният адвокат за печелене на време или нещо друго) .Не мога да разбера да имаш нотариален акт и да не можеш да си спреш тока.
Последният път обяснявам на поредната служителка ,че не виждам някой освен мен да има право да спре или да пусне токът и тя ми потвръждава думите и след един ден пак им пускат тока.
Нали в енергото за да ти пуснат партида трябва да покажеш документ за собственост като мен?
Мисля вече да отида при управителя и да се разбера един път завинаги.
Много ще се радвам ,ако може да ми дадете някой интересни идеи .
Може би да ги заплаша ,че ще пусна жалби да Защита на потребителите или до някоя друга държавна институция.Споделете всеки възможен вариант.
- escapeluxor
- Младши потребител
Re: Спиране на ток в собствен имот!
escapeluxor написа:Здравейте ,
Става въпрос за следният случай :
Купувам апартамент като оставям вътре с договор за наем бившите собствениците като наематели ,но тъй като те не си плащат наемът започвам дело както си му е редът за да ги извадя от там.Явно когато техният адвокат вижда ,че няма да могат да спечелят делото завеждат друго дело срещу мен за нищожност на нот.акт.Лошото е ,че нямама контралетер за реалната сума ,а съм купил имота по даначната оценка,но както и да е ако някой иска може да даде съвет на описаното по горе.
Моят конкретен въпрос е защо те успяват да си пуснат тока за 3 път като партидатата е на мое име и по закон доколкото знам само аз имам право да го пускам и спирам.В енергото служителите се оправдават ,че и наемателите са завели дело срещу мен и т. н..Кажете ми как да убедия служителите на енергото защото аз не се сещам вече за варианти макар ,че не мисля да се отказвам.
- eklekti4kata
- Потребител
Като изготвяше договора за отдаване под наем ,достатъчно ли ти беше изяснена ситуацията ,в която: те не си плащат тока ,/защото тук влиза и ситуацията с телефона /:( ти какво правиш -или ако не ти беше ясно ,беше ли ти казано:ако ти... то той.. или пък ако той... то ти...Изясни ли си ,че като искаш да получиш ,трябва да се предпазиш от ... по този начин...Надявам се,че всичко ти е уточнено в договора,но не съм наясно от написаното как точно е. И не бързай с Комисията...
- eklekti4kata
- Потребител
Аз не казвам ,че не си плащат тока,а че аз не мога да обедя служителите от енергото (вече за 3 път) да прекъснат тока към имота за който имам нот. акт.
Какви причини още трябва да изтъкна в енергото накрая да разберат ,че трябва да им прекъснат тока по закон ,а не да им го пускат по лични причини?
Това ми е въпросът.
Какви причини още трябва да изтъкна в енергото накрая да разберат ,че трябва да им прекъснат тока по закон ,а не да им го пускат по лични причини?
Това ми е въпросът.
- escapeluxor
- Младши потребител
Ами че те били в крайна нужда,незнаели какво подписват(звучи малко смешно) и т. н. Но аз не мисля ,че това интересува енергото .
- escapeluxor
- Младши потребител
Пак нелегално, ама - карай през просото...
Имал съм подобен случай в предишната си битност. Там беше още по-лошо - гадината наемател се включваше незаконно със съдействието на професионални ел.техници, независимо, че електро-то го режеше и то по начин, доста сложен за възстановяване... Имах и друг случай - там ответникът взимаше ток от съседа. Електрото наказа съседа, но злодеят покри разходите и продължи да се включва... Тук при Вас, щом Електро-то отказва да спре тока под претекст съдебни спорове, поискайте закриване на партидата. Ако трябва, с нотариална покана ги уведомете, че не искате да сте техен абонат за този имот... На тях обаче не им пука, нали злодеят си плаща тока, независимо на чие име е партидата... Кофти работа. Но юридически номерът с отказ да сте абонат би трябвало да свърши работа. После обаче ще Ви натоварят с такса проучване мощност, включване и т.н., когато си "реституирате" имота...
-
gudio - Активен потребител
Re: Пак нелегално, ама - карай през просото...
gudio написа:Имал съм подобен случай в предишната си битност. Там беше още по-лошо - гадината наемател се включваше незаконно със съдействието на професионални ел.техници, независимо, че електро-то го режеше и то по начин, доста сложен за възстановяване... Имах и друг случай - там ответникът взимаше ток от съседа. Електрото наказа съседа, но злодеят покри разходите и продължи да се включва... Тук при Вас, щом Електро-то отказва да спре тока под претекст съдебни спорове, поискайте закриване на партидата. Ако трябва, с нотариална покана ги уведомете, че не искате да сте техен абонат за този имот... На тях обаче не им пука, нали злодеят си плаща тока, независимо на чие име е партидата... Кофти работа. Но юридически номерът с отказ да сте абонат би трябвало да свърши работа. После обаче ще Ви натоварят с такса проучване мощност, включване и т.н., когато си "реституирате" имота...
Интересна идея ,дано да е осъществима .
Само да попитам защо с нотариална покана да прекратя взимоотношения с Енергото?
Заради предполагаем отказ пак по нормален път да закрият ?партидата ли?
- escapeluxor
- Младши потребител
gudio написа:В случай, че Енерго(Електро)-то не иска да "входира" (ех, каква гениална дума !) искането.
Да и аз така си помислих.
- escapeluxor
- Младши потребител
Днес се обадих в Енергото и ги попитах ,защо са пуснали пак тока .Там служителката каза че от правният им отдел ( а дали е така ) са й казали ,че щом И те (наемателите) са завели дело нямало да спират тока .На всичко отгоре върнали партидата на тяхно име(на наемателите),но как е станало като ние я прехвърлихме с нотариален акт.
Накарах я да се обоснове с някакъв закон ,разбира се това не се случи . Не искам да коментирам колко съм се ядосал,егати пародията .
Давайте идеи не се жалете
Накарах я да се обоснове с някакъв закон ,разбира се това не се случи . Не искам да коментирам колко съм се ядосал,егати пародията .
Давайте идеи не се жалете
- escapeluxor
- Младши потребител
За кое електроразпределително дружество става въпрос. Те имат общи условия, но ми се струва, за нередно да променят титуляра на партидата, без съгласието на собственика.
- daria
- Младши потребител
46 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
|
|