начало

Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС Алексей Трифонов се оттегля от надпреварата за председател на СГС

Жици през УПИ

Казуси за недвижими имоти

Жици през УПИ

Мнениеот mishoklan » 04 Яну 2007, 00:43

Здравейте.Преди време купих УПИ ,но през самия имот минават кабели на енергото 220 волта и единият стълб е забит в очертанията на имота.При сключване на сделката с купувача никаде не фигурираха тези кабели и стълбове в скицата на имота .И незнам дали енергото не са в нарушение като са прекарали кабели през имота,а не са нанесени в кадастъра.И при нотариуса не се спомена за тези кабели/всичко мина ОК/.Ще съм благодарен ако някой ми помогне със съвет как да подходя.Да си търся правата да си преместят стълба или да оставя нещата такива каквито са.
mishoklan
Нов потребител

Мнениеот daria » 04 Яну 2007, 12:44

По всяка вероятност електроразпределение е постовило стълба и кабелите в имота Ви без да са спазени съответните правила за това. Проверете в общината дали им е издавано разрешение, ако такова липсва искайте те да преместят стълба и кабелите за собствена сметка.
daria
Младши потребител

R

Мнениеот mishoklan » 04 Яну 2007, 19:40

Благодаря за съветите.И аз си мислех че това са сервитути,но това че не са отразени в кадастъра ме съмнява че има някакво нарушение от страна на изпълнителя .Май ще ме очаква малка битка с ЕНЕРГОРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ:)
mishoklan
Нов потребител

Мнениеот toxito » 04 Яну 2007, 20:18

ima specialna naredba za servitutite na energiyni obekti izdadena na osnovanie l 64 ot ZE koiato se otnasya i za tezi vazniknali po vremeto na ZEEE. Servitutat vazniva po silata na zakona no se reglamentirat obez6teteniyata i pravata i zadaljeniyata s dogovor mejdu stranite
toxito
Нов потребител

Назад към Имотни казуси